Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Detta är en kommersiell sektion

6 steg till tjockare hår – se resultat snabbt

Alla kan faktiskt få tjockare hår. Eller åtminstone hår som ser tjockt ut...

Alla vi med tunt, fint hår drömmer om att ha tjockt, vackert hår. Och det finns faktiskt saker du kan göra för att få tjockare hår. Här är våra bästa tips.

1. Stärk håret inifrån

Tjockt hår börjar inifrån, och förutom att äta massa frukt och grönt kan lite tillskott vara en bra grej. Både Silica, som innehåller kisel, och Priorin, vars huvudingrediens är biotin, har lysande recensioner.

Det kan skilja rätt mycket i pris på de här produkterna, men för att hitta det billigaste alternativen har vi gjort en prisjämförelse åt dig. Se resultatet för Silica och Priorin.

2. Var försiktig med värme

Få saker kan skada ditt hår så mycket som värme, och för riktigt tjockt hår bör du kanske undvika värmestyling så mycket som möjligt. Om du ändå måste så har Björn Axén i samarbete med OBH Nordica en fön med kylningsfunktion. Perfekt för dig som vill ta hand om ditt hår lite extra.

Kolla in den här!

Skydda lite extra med en produkt som gör håret mer värmetåligt, som den här sprayen från GHD eller den här från L'Oréal.

L'Oréal Elnett Satin Heat Protect / GHD Heat Protect Spray

Eller sov med flätor, och vakna med perfekta strandvågor. Helt utan värme! Om du har riktigt fint hår kan du grunda med lite mousse (exempelvis från Sexy Hair) för att få vågor som håller längre.

3. Torka håret på rätt sätt

Visste du att din handduk kan göra ditt hår tunnare? När du torkar ditt hår med en vanlig handduk så sliter det på håret. Ett bra tips är att klappa håret torrt istället för att gnida. Ett annat tips är att helt skippa handduken, och istället torka ditt hår på en vanlig t-shirt.

Här finns en vanlig, vit t-shirt (för 149 kronor) som kan hjälpa dig att rädda dina strån.

4. Använd rätt schampo

Om du är en sån som köper schampo efter vilket som doftar godast (eller vilket som är på extrapris) är det kanske dags att steppa upp ditt schampo-game. Bättre schampo ger faktiskt bättre resultat.


Våra favoriter kommer från Maria Nila och BedHead, eftersom de både är snälla mot håret och ger en volymboost.

Ett annat tips är att duscha lite svalare än du brukar. Inte så bekvämt kanske, men många studier visar att skållheta duschar är rena döden för både hud och hår.

5. Tvätta ditt hår mer sällan

Att tvätta håret ofta sliter på det och gör det tunnare. Men det är inte roligt att gå runt med fett hår. Lösningen? Torrschampo!

Torrschampot från Batiste är en riktig klassiker, som dessutom är både prisvärd och väldigt effektiv. Dessutom finns den i flera olika dofter och i varianter som matchar din hårfärg.

Se alla varianter här.

6. Fuska med volymprodukter

Om håret känns platt och trist är volymprodukter det snabbaste sättet att fuska sig till tjockt hår. Kom bara ihåg att bara lägga volymprodukter vid rötterna, och var väldigt försiktig med att lägga i för mycket. Det kan nämligen leda till att håret tyngs ner, och ser ännu tunnare ut.


Hårspray från John Frieda / Osis Volympuder / Viktlös gel från Lanza

Det viktigaste är att du tar hand om ditt hår, och om du mår bra kommer även ditt hår se gladare ut. Men lite bra produkter kommer verkligen inte att skada.

Snart är det vår på riktigt, och vad är mer vårigt än en härlig vårkappa. Här är våra 10 absoluta favoriter.

Vill du ha tjockare hår?