Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Detta är en kommersiell sektion

10 klockor alla som är snuskigt rika borde kolla in!

Är ditt saldo lika långt som ditt kontonummer? Då borde du kolla in de här 10 klockorna!

Om du redan är eller i alla fall har planer på att bli snuskigt svinrik kan det vara bra att ha lite koll på vilka klockor som finns att köpa, och som gör din enorma förmögenhet rättvis.

Vi har samlat ihop 10 av de dyraste klockorna som finns att köpa just nu, så att du snabbt kan skaffa dig en överblick över vad som erbjuds. Klockorna på listan är utvalda dels för att de är svindyra, men också för att de är snygga och drar blickarna till sig.

Vi börjar bakifrån; klocka nummer 1 är billigast, och klocka nummer 10 är dyrast.

1. Rolex Day-Date Diamonds

Rolex ses av många som crème-de-la-crème när det kommer till klockor, men faktum är att det här är en av de dyraste rolexarna som går att köpa. Den klockar in (see what we did there?) på bara knappt 900 000 kronor, trots att hela urtavlan är proppfull med diamanter.

900 000 kronor är dock ett bra pris med tanke på att man kan se både tid, veckodag och datum. För att undvika förvirring och försentkomningar bör man dock notera att siffrorna på nedre delen av urtavlan visas upp och ner, vilket gör att sexan ser ut som en nia.

Här finns den att köpa.

2. IWC Grande Complication

Så där, nu när vi har den billiga rolexen avklarad kan vi gå vidare till de riktiga dyrgriparna. Den här IWC-klockan är listans första klocka över miljonen, vilket så klart är lätt att förstå när man ser att den är byggd i 18 karats roséguld.

Priset på guld ligger på ungefär 231 kronor per gram, och då klockan innehåller hela 12 gram roséguld uppgår materialkostnaderna som lägst till 2 772 kronor. Lägg dessutom till kostnaderna för armbandet i krokodilskinnsläder så har vi kommit en bra bit på vägen upp till försäljningspriset på nästan 1.5 miljoner kronor.

Här kan du läsa mer om och köpa klockan.

3. Zenith El Primero

Den schweizisk klocktillverkaren Zenith har koll på vad de sysslar med, och redan 1969 uppfann de världens första automatiska kronografverk. Urverket gavs namnet "El Primero" och tillverkas fortfarande, till exempel för den här svindyra, diamantklädda klockan.

Zenith El Primero är en perfekt klocka för alla som vill utstråla "Jag har mer pengar än dig, och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med dem. Det spelar i princip ingen roll vad jag köper, det märks inte ens på saldot på mitt bankkonto, och det får mig att känna mig lite tom inombords".

Stämmer den beskrivningen in på dig? Här kan du köpa klockan!

4. Cartier Rotonde

En lite lustig grej med klockor är att ju dyrare de blir, desto svårare blir de att använda för att se vad klockan är. Den här Cartier-klockan är inget undantag, och för att jobba runt problemet har tillverkaren valt att göra den extra stor, så att det ska bli enklare att läsa av tiden.

Här finns den att köpa.

5. Omega De Ville

Omega är kända för att tillverka riktigt bra klockor, men i normalfallet kostar de från typ 30 000 kronor upp till 300 000 kronor. Den här klockan har de dock byggt med extra mycket kärlek, vilket gör att priset har gått upp en hel del. Kärlek är ju som bekant ett väldigt dyrt material att bygga klockor av.

För att ändå pressa ner priset en aning har de valt att spara in på övriga materialkostnader, genom att bygga en så kallad skeletonized modell.

Här finns den att köpa.

6. Hublot MP-08 Antikythera Sunmoon King Gold

Om man är svinrik och gillar horoskop kan den här klockan från Hublot vara värd att kolla in lite extra. Förutom att den visar tid, datum och månad kan man nämligen också se vilket stjärntecken vi för tillfället är inne i. Klockan är byggd i solid guld och finns att köpa här.

7. Hublot MP-05 La Ferrari

Om du hatar klockor som ser ut som klockor, men är ett fan av klockor som liknar motorer är det här klockan för dig. Det är Hublot som designsamarbetat med biltillverkaren Ferrari för att ta fram en klocka som är tillräckligt stor för att folk du möter på gatan inte ska behöva fråga "Ursäkta, vet du vad klockan är?" – de ska bara kunna kolla mot din handled och få svaret direkt.

Tyvärr trasslade designersarna in sig en aning, och resultatet blev en klocka som är svindyr och svinstor, men som är i princip omöjlig att använda för att se vad klockan är.

En kul detalj är att den här Ferrariklockan kostar mer än en Ferraribil.

Köp den här.

8. IWC Ingenieur

Den perfekta klockan om du jobbar som ingenjör! Är du dessutom dykare på fritiden är det inte så mycket att fundera över. Den här klockan klarar närmligen dykningar ner till 120 meter, och har självlysande siffror så att man kan läsa av tiden även om man befinner sig i en kolsvart undervattensgrotta.

IWC har verkligen tänkt på allt!

Här finns den att köpa, för bara strax över 2.5 miljoner kronor.

9. Patek Philippe Grand Complications

Även om man är snuskigt svinrik kan man faktiskt vilja ha en klocka som ser ut som en helt vanlig klocka. Om du är en av dem har Patek Philippe den perfekta modellen för just dig. Den är förvisso byggd i platina, men i övrigt ser den ut som något man kan köpa för en tusenlapp i vilken klockaffär som helst.

Ett utmärkt val om man inte vill skryta, men ändå vill ha en klocka som kostar två årslöner (ja, två årslöner om du jobbar som statsminister alltså).

Fynda din alldeles egna Patek Philippe Grand Complications här!

10. Patek Philippe Complications

Duger bara det bästa av det bästa? Har du så snuskigt mycket pengar att det händer att länder kommer och frågar om du kan låna ut pengar till dem? Då är det här klockan för dig.

Patek Philippe har ansträngt sig lite extra och byggt en klocka i platina som visar både tid, veckodag, månad, och datum.

Och som grädde på moset har den dessutom månfas, vilket hjälper dig att veta när det är fullmåne nästa gång. Det kan komma väl till användning om du till exempel är en varulv.

Här finns den att köpa, men vi vill passa på att varna känsliga läsare: den här klockan är verkligen svindyr.

Kom du igenom hela listan utan att spontanköpa någon?