Busenkel installation och bra täckning – Velop passar alla wifi-kräsna

Dags för nytt wifi hemma? Då borde kolla in det här smarta systemet från Linksys!


Ett strulande wifi är något som de flesta av oss har upplevt och irriterat oss över. Detta är något som Linksys tog fasta på då de utvecklade den smarta wifi-lösningen Velop. Ett sömlöst wifi-system som enkelt sätts upp med hjälp av Linksys mobilapp. Det enda du behöver kunna på förhand är att använda telefonen, sedan kan du sätta upp ditt Velop-system. Appen ger dig tips om placering av enheterna och testar så att de har bra kontakt med varandra, för att du ska få bra täckning och hastighet. Den hjälper dig helt enkelt på varje steg av installationen.

Velop fungerar som en sorts meshnät. Det är tänkt att täcka upp hela ditt hem så att du kan vandra omkring med din enhet, tittandes på en videoström, utan att du märker av då du byter mellan Velop-enheterna. Det fungerar dessutom riktigt bra.

För att verkligen testa hur enkelt det är att sätta upp ett Velop-system lämnade jag över testsystemet till ett medelålders par som bor i ett rätt stort hus, där de har haft problem med sitt trådlösa nätverk. Med hjälp av sina mobiltelefoner kunde de snabbt installera systemet. Ett par veckor senare fungerade allt fortfarande perfekt och de var riktigt nöjda. Ett rätt bra bevis på att systemet fungerar.

Velop kan i mångt och mycket ersätta den vanliga hemmaanvändarens router, då den erbjuder funktioner som MU-MIMO, enhetsprioritering, port forwarding, MAC-filter, föräldrakontroll, ett speciellt nätverk för dina gäster och en rad andra smarta grejer. Dessutom ser Velops tri-band-system till att du får ut samma hastighet oavsett vilken Velop-enhet du är ansluten till. Inga fler flaskhalsar, något som har varit en nackdel med mindre lösningar så som accesspunkter. Att Velop-enheterna dessutom är stilrena gör att det inte är några problem att hitta en plats att ställa dem på.

Velop säljs i enpack, tvåpack eller trepack för att passa alla bostäder. Har du en riktigt stor bostad kan du dessutom ansluta fler enheter allt eftersom.

Betyg: 5/5

Specifikationer:

Wifi: Tri-Band AC2200 (867 + 867 + 400 Mbps) med MU-MIMO och 256 QAM.
Wifi-band: Simultan tri-band (2,4GHz + 5GHz + 5GHz)
Ethernet: Två stycken Gigabit-portar per enhet
Antenner: Sex stycken interna antenner och signalförstärkare
Säkerhet: WPA2 personal
Enkel setup: App-baserad installation (kräver Android 4.4 alternativt iOS8 eller högre)
Dimensioner (en enhet): 78,7 × 185 mm

Blev du intresserad? Här kan du läsa mer!

--

/
App
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Caia Cosmetics bästa skönhetsprodukter att fynda på rea – passa på

16 Nov 2023, 10:46

Singles Day 2023: Här är butikerna som har rea – ska du shoppa?

6 Nov 2023, 00:00
Snart är det dags för Black Friday och den stora rean som kickar igång julhandel, men rean smygstartar med Singles Day redan nu på fredag! Vilka erbjudanden finns då under Singles Day? Du hittar svaren här!

Så hittar du de billigaste kontaktlinserna – 3 tips

20 Sep 2023, 08:54
I en värld där vi ständigt strävar efter att förenkla vår vardag, har kontaktlinser blivit ett självklart val för många som söker en lösning på sitt synproblem. Därför har vi samlat 3 tips för att hitta de bästa och billigaste kontaktlinserna online.

Kundklubben Zalando Lounge ger dig unika erbjudanden

11 Maj 2022, 10:01
Vad är det egentligen som är så bra med Zalando Lounge? Vi reder ut frågorna och förklarar hur tjänsten fungerar.

Hjälpmedel för amning

11 Maj 2022, 09:26
Vi har letat fram produkter som hjälper dig med amningen. Gör det mer bekvämt och låt pappan ge barnet mjölk ibland.

Fynda produkter till sommarens grillning - upp till 75% rabatt

9 Maj 2022, 13:49
Tips till dig som ska grilla i sommar. Hitta praktiska produkter som gör grillandet lite mer njutningsfullt.