Carolina Bäckström: 7 trender jag hatade – men nu älskar

Trender kommer och går – endel hoppar på tåget direkt och andra avvaktar lite. Här är trenderna som sakta tar över min garderob.


När är en trend först blir populär så älskar man dem, eller hatar dem. Jag har en tendens att dissa dem lite när de först kommer, men sedan komma på mig själv med att köpa hem varje plagg. Här är de trenderna jag inte förstod mig på, men som jag nu fyller min garderob med.

CUT OUTS
Jag fattade inte grejen med plagg med stora hål i – det var som om en bit tyg fattades. Nu förstår jag hur snyggt det är, det blir som en detalj som är lite oväntad men ändå tar plagget till en helt ny nivå.

1. Klänning från Boohoo

Den här klänningen kommer från Boohoo – och blir din för bara 199 kronor. Det är lite tuffare, men tonas ner av rosetterna man knyter.

2. Alberta Sweater från Dagmar

Istället för att bara vara en vanlig tröja så piffas allting upp med lite hud som syns vid axlarna.

Den här tröjan är glittrig, vilket gör att den passar bra till lite festligare tillfällen. Matchas också snyggt med vardagliga jeans eller finare kostymbyxor om man vill klä upp sig lite extra. Du hittar tröjan här – för 1 999 kronor.

3. Elina Open Shoulder

En skjorta med stora cut-outs över armarna – för bara 299 kronor. Blir snyggt tillsammans med blåa jeans eller en tajt kjol. Visst är det lite snyggare än en vanlig, svart skjorta ändå? Finns att klicka hem från NA-KD.

VOLANGER
När jag såg volanger tänkte jag direkt på äldre damer. Inte min stil helt enkelt. Men ju mer jag såg plagg med volanger på, ju mer tyckte jag om det. Nu har jag minst tio plagg med trendiga volanger på!

4. Off Shoulder Frill Dress

Klänningar är en av sommarens mest använda plagg – åtminstone för mig. Den här klänningen från Trendyol kostar precis under femhundringen, och det är så värt det. Finns hos NA-KD. Grymt fin för alla sommarens fester.

5. Stora volanger längs ärmarna

Den här tröjan har både cut outs och volanger – flera trender i ett plagg. Vid första anblick tyckte jag att det var för mycket volanger, men efter ett tag måste jag erkänna att tankesättet ändrades till "ju mer desto bättre". Tröjan blir din för 449 kronor hos NA-KD.

6. Frill Dress

Så härlig färg! Royal blue – eller kungligt blått helt enkelt. Skulle bli grymt snyggt tillsammans med ett par svarta klackar och stora smycken. Klänningen från Trendyol blir din för 349 kronor hos NA-KD.

UNDERKLÄDER MED OPRAKTISKA BAND
Ni vet bh:ar med snören som går tvärs över? På engelska kallas de ofta "Strappy bras".

Det är helt enkelt vanliga underkläder med band, eller snören, som kan gå lite hur som helst. Blir en snygg detalj under till exempel t-shirts eller linnen! Till en början ifrågasatte jag funktionen av banden och bojkottade plaggen av den anledningen, men sanningen är ju att de bara är där för att se snygga ut. Och det gör det – det ser snyggt ut.

7. Spetsa till det med en spets-bh

Front Clasp Cross för 249 kronor / Strappy Cut Out för 199 kronor / Halterneck Choker Bra för 199 kronor

När man har riktigt fina underkläder på sig så känner man sig ännu snyggare. De här bh:arna är dessutom något som kan piffa upp en vanlig t-shirt.

ANKELKORTA JEANS
Jag kan inte varit den enda som tänkt "varför ska man ha jeans som bara ser för korta ut?". Och det är ju sant att rätt längd på jeansen är viktigt – men ankelkorta jeans är verkligen supersnyggt, speciellt med fransiga kanter eller asymmetri. 

8. Jeans med hög midja

Asymmetri är en trend som återkommit i flera olika former –  här i byxornas nederkant. Blir grymt fint med klackar, sneakers eller vad som helst egentligen. Just de här jeansen hittar du hos NA-KD för 399 kronor Jag har minst två par jeans i den här modellen, och jag älskar dem.

9. Victoria Jeans

Man kan aldrig ha för många jeans – och det här paret med snygga slitningar är perfekta för nästan alla tillfällen.

För att klä upp dem lite kan det matchas med klackar och skjorta. Jeansen hittar du här – för 499 kronor.

VIDA ÄRMAR
Det här var en trend som jag hoppade på ganska snabbt – vida ärmar på plagg påminner mig lite om antingen vampyrer eller häxor, på ett coolt sätt. En elegant detalj!

10. Tröja från Hannalicious

Ju större, desto bättre – åtminstone när det gäller vida ärmar. Sjukt snyggt att matcha med de tillhörande byxorna, men fungerar precis lika bra till annat. Du hittar tröjan hos NA-KD för 399 kronor.

11. Triple Layer Flounce

Hur fin skulle inte den här tröjan bli med en tajt kjol och tunna klackar? Tröjan finns att klicka hem från NA-KD - för 399 kronor.

MÖNSTRADE PLAGG
Blommiga och somriga mönster är något jag verkligen behöver i min garderob, som annars bara består av grått eller svart. Här är några av mina favoriter som är riktigt färgglada och härliga.

12. When life gives you lemons

Ipan Top för 499 kronorIna Top för 599 kronor

Sätt lite färg på vardagen med någon av de här tröjorna! Aéryne som märket heter är kända för sina mönstrade plagg och set, för visst är de fina? 

13. Röda blommor

Bloggaren Hannalicious gjorde en kollektion tillsammans med NA-KD – och den här tröjan är en del av den. Finns att klicka hem här för 399 kronor.

OFF SHOULDER
Rädslan för att på något vis tappa plagget man har på sig när det inte finns band eller liknande avskräckte mig från att köpa en off shoulder-tröja. Men det var så fint så att jag tillslut inte kunde avstå! Axlar och nyckelben är riktigt snyggt.

14. Balloon Sleeve Dress

Drömmig klänning som hade passat bra till studenten eller skolavslutningen. Nu må ju den tiden vara över, men hur som helst så är det ju en klänning man kan bära på sommaren. Den kommer från NA-KD Boho och blir din för 599 kronor.

15. Elegant klänning

Den här klänningen som kommer från Bardot är riktigt fin med sitt spetstyg, och speciellt över armarna. I och med de bara axlarna blir smycken snyggt, en choker till exempel. Den är dessutom på rea just nu – och finns att fynda för 799 kronor.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!