Fynda proffsiga köksknivar från Orrefors för under 500 kronor!

Matlagning blir mycket roligare med vassa knivar. Unna dig själv, eller någon du tycker om, grymma knivar från Orrefors till kanonpris.


Orrefors Jernverk är ett välkänt märke – som står för exklusiva produkter och ett stilrent utseende. Kvalitén är för dem avgörande, så också hållbarheten. För att dina knivar ska behålla sin skärpa kan det vara smart att skicka in dem för slipning någon gång om året.

Nu har du chansen att fynda två lyxiga knivar till kanonpris! Du hittar erbjudandet här – men skynda dig, det är tidsbegränsat!

Knivarna är tillverkade i tyskt stål, är riktigt vassa och levereras i snygga presentförpackningar. Perfekt för att ge bort i present! Eller för att spara, om man till exempel flyttar någon gång och vill skydda kniven. 

Med den här dealen får du två rejäla knivar för bara 399 kronor. I vanliga fall skull de kosta drygt 1 198 kronor! 

Du kommer verkligen att märka skillnaden när du använder vassa knivar i din matlagning, jämfört med slöa. Allting blir lite enklare, går snabbare och blir mycket smidigare. Knivar som dessa är definitivt värt att investera i, eftersom de med lite underhållning kan hålla livet ut. Om du underhåller dina knivar hemma kan de upplevas som vassa, men efter en tid återgå till slöhet.

Vi kontaktade Knivbrev.se som är Sveriges största professionella sliperi av knivar för att få veta hur man bäst tar hand om sina knivar.  

– För att få en kniv vass måste man med andra ord låta slipa den hos ett professionellt sliperi. Det rekommenderas att man skickar in sina knivar 1 till 2 gånger per år, beroende på hur duktig man är på att ta hand om sina knivar, berättar Henrik Orwander som är marknadschef vid Knivbrev.

Knivar bör förvaras på magnetlist eller i ett knivblock (då med eggen uppåt och inte ned mot trät). De bör inte diskas i diskmaskin då det slöar ner knivarna, samt att de blir rostiga – även rostfria knivar blir rostiga. 

Och visste du att, om du inte har ett skärpstål hemma eller en hemmaslip, så kan du använda baksidan av en tallrik i keramik för att skärpa upp kniven tillfälligt? Det är ett bra knep!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!