10 prylar för dig som vill vara mer miljövänlig

Klimathot och miljöförstöring är ju jobbigt att tänka på, tur då att det finns saker man kan göra själv för att leva mer miljövänligt.


Här är 10 saker som är snälla mot miljön!

1. En eco-drive klocka från Citizen

Första / Andra / Tredje

Klocktillverkaren Citizen har uppfunnit teknologin eco-drive, vilket innebär att klockan drivs av solenergi och därför inte behöver nya batterier. Dessutom är klockorna riktigt snygga! 

2. Naturlig deo

Det kan låta lite läskigt med en deo gjord på 100 procent naturliga ingredienser, men denna är faktiskt minst lika effektiv som en "vanlig" deo. 

Saltdeon från Maria Åkerbergs är gjord på en naturlig mineral med desinficerande effekt. Den fungerar också som after shave. Här köper du den. 

3. Den här ekologiska tvålen


Dr. Bronner gör tvålar för hela kroppen med ekologiska oljor. Både väldoftande och snälla mot huden och miljön! Här hittar du dem.

4. Solcellsdriven powerbank

Med en powerbank riskerar du aldrig att stå med en urladdad mobil, och den här är extra bra eftersom den drivs av solenergi. Köp den här. 

5. Brygg kaffet med händerna

Med en aeropress brygger du enkelt kaffet med händerna, som på bilden, och behöver alltså ingen el. 

Dessutom får du kaffet precis som du vill eftersom du styr bryggningen själv! Klicka hem bryggaren här för 300 kronor.

6. Och handla ekologiskt, till exempel kaffe

Ekologiskt är lite dyrare men om du kan, försök köpa det. Byt till exempel ut morgonkaffet mot ett som är ekologiskt odlat och fairtrade. Här hittar du ett kaffe med koffein och här är ett koffeinfritt.

7. Naturliga hårprodukter

Det som är bra med naturliga produkter är att de ofta är snälla både mot miljön och kroppen. De här produkterna är svensktillverkade och fria från parabener, mineraloljor, silikoner, nanopartiklar och animalier. Här hittar du schampot respektive balsamet.

8. Tvätta ekologiskt

Att tvätta med hjälp av nötter låter kanske konstigt, men det är faktiskt ett riktigt bra alternativ till vanligt tvättmedel som innehåller tillsatta kemikalier. 

Försäljningen av nötterna är dessutom en viktig inkomstkälla för de familjejordbruk i Indien och Nepal som odlar dem.  Här kan du köpa tvättnötter.

9. Miljövänlig hårfön

Det bästa för miljön är väl att låta håret självtorka, men ibland har man ju inte tid. Då kan man i alla fall använda en riktigt bra hårfön som är energisparande och tillverkad av återvunnet material. Här hittar hårfönen från Parlux billigast.

10. YogamattaDen här eko-yogamattan är tillverkad i 100 procent naturlig gummi. Du kan köpa mattan här.


--

Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt.nu!

Prisjakt.nu är Sveriges ledande sajt för prisjämförelser. Hos Prisjakt kan du hitta bästa pris på tiotusentals produkter.

Du kan också använda deras bevakningstjänst för att hålla koll på när saker du vill köpa går ner i pris eller är på rea.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!