Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
KOMMERSIELL SEKTION. Artiklarna innehåller annonslänkar.

Semesterläsning! 12 riktigt bra böcker att läsa på stranden i sommar

- 03/07/2018, 15:29 -

Finns det något mer avslappnande än att ligga på stranden med en bra bok? Sommarkänsla till tusen! Här kommer 12 tips på bra böcker att läsa eller lyssna på under semestern.

Sommarens bästa böcker 2018

Här hittar du både klassiska sommardeckare, fackböcker och underhållande feelgood.

1. Deckare i sommaridyll

Ett mörker mitt ibland oss av Mari Jungstedt

Ett mörker mitt ibland oss är Mari Jungstedts senaste bok i den populära serien om poliskommissarien Anders Knutas på idylliska Gotland. 

Mitt under Gotland runt tvingas en av de tävlande båtarna att ta skydd i en vik. Där hittar de en man mördad på stranden, med krossad skalle och bakbundna händer. Och fler mord kommer att ske innan förövaren hittas. Här hittar du boken.

2. Den ultimata frukostkokboken

På semestern har man äntligen tid att äta frukost i lugn och ro, förhoppningsvis utomhus i solen. Frukost hela dagen innehåller alla de bästa recepten från hypade caféet Pom & Flora i Stockholm. Från goda acai- och smoothiebowls till bananbröd och den bästa avokadomackan. Här kan du köpa boken.

3. Thriller att sträckläsa

Patrioterna av Pascal Engman

Patrioterna är journalisten Pascal Engmans debutbok. En liten terrorgrupp bestämmer sig för att börja mörda journalister på Stockholms redaktioner – journalister som de anser ha förrått Sverige. Denna thriller är en spännande bladvändare om ett högaktuellt och samhällsengagerande ämne. Här hittar du den.

4. Mysig strandpocket

Strandcaféet av Lucy Diamond

Den här härliga feelgood-boken beskrivs som perfekt semesterläsning. Den handlar om Evie, som ärver sin mosters strandcafé i Cornwall och bestämmer sig för att flytta dit och börja om på nytt. Något som inte alltid är en dans på rosor... Här hittar du boken!

5. Deckare baserad på en verklig historia

När du vänder dig om av Pernilla Ericson

I den här boken, som är Pernilla Ericsons tredje, får polisen Liv Kaspi och hennes team ta sig an en utredning med grova våldtäkter begångna av förövare som inte kan dömas. En välskriven, modern deckare om ett väldigt aktuellt ämne. Boken kan du hitta här.

6. Under ytan på svensk elitfotboll

Allsvenskan enligt Lundh

I den här boken granskar sportjournalisten Olof Lundh den svenska klubbfotbollen – vem bestämmer och var hamnar pengarna? Grym läsning för dig som är fotbollsintresserad! Boken hittar du nedsatt i pris här.

7. Rättegångsthriller i överklassmiljö

Störst av allt av Malin Giolito Persson

18-åriga Maja ställs inför rätta, anklagad för en skolskjutning på sin gymnasieskola i välbärgade förorten Djursholm. 

Samtidigt som vi får följa rättegången, får vi parallellt följa året som ledde fram till katastrofen. Denna bok utsågs till bästa svenska kriminalroman 2016 och här hittar du den i pocket.

8. Underhållande "chic-lit"

En andra chans av Jojo Moyes

Detta är sista delen i Jojo Moyes succétrilogi (om du missat den hittar du första boken här). Lou får jobb som assistens till Agnes, hustru till en av New Yorks rikaste män, och hon slungas rakt in i den högsta societeten. Läs mer och köp boken här.

9. Historisk deckare

1793 av Niklas Natt och Dag

Det här är en mordhistoria som utspelar sig på 1700-talet, ett år efter mordet på Gustav III. Ett stympat lik har hittats i den igenslammade sjön Fatburen på Södermalm, och polisen har inte mycket tid på sig för att lösa mordet. Både bildande och riktigt spännande! Boken hittar du för 54 kronor här.

10. Lär dig om världen med Hans Rosling

Factfulness av Hans Rosling

Många är vi som fått nya perspektiv på världen genom att lyssna på eller läsa Hans Rosling. Boken Factfulness, som består av tio kapitel som alla innehåller varsin insikt, toppar just nu listorna. Som alltid med Rosling är det underhållning och lärdom i ett!

11. För dig som är omgiven av idioter

Omgiven av idioter av Thomas Erikson

Har du missat boken som fått alla att prata om människor som gula, röda, gröna och blå? Omgiven av idioter  är boken som identifierar olika personlighetstyper när det kommer till kommunikation och lär oss förstå dem – på ett enkelt och underhållande sätt. Du hittar den i pocket här.

12. Om att vara ung i Paris

En fest för livet av Ernest Hemingway

Den här boken är en självbiografisk bok om Hemingways liv som ung författare på 1920-talet. Han och hans vänner, som till exempel Scott F. och Zelda Fitzgerald, lever ett dekadent liv fyllt av litteratur, vin och kärlek i Paris bohemiska kvarter. Här hittar du boken.

13. Den bästa läsplattan

Läsplatta

Det är riktigt smidigt att man numera både kan lyssna på böcker och läsa dem elektroniskt. Extra bra på semestern när man vill spara plats i resväskan! Den här läsplattan har utsetts till bäst i test – du kan köpa e-böcker direkt i plattan och det följer även med ett antal på köpet. Här kan du köpa den.

Nyheter24