Tjej som smörjer in ansiktet
Slipp torr och fnasig hy i höst.

Så skapar du en bra hudvårdsrutin inför hösten

När vi lämnar sommaren och värmen för att möta hösten och kylan behöver huden extra omtanke. Det är därför dags att se över hudvårdsrutinen. Här tipsar vi om vad du borde tänka på!


Just i övergångarna mellan årstiderna upplever många att huden kommer i en plötslig obalans. Detta kan yttra sig på många olika sätt i allt från torrhet, fetare hud, finnar och plitor. 

Här är de viktigaste stegen i rutinen:

1. En bra rengöring

Många slarvar ofta med rengöringen. Vi applicerar alla möjliga produkter såsom; solskydd, makeup, primer etc. För att inte tala om alla smutspartiklar och avgaser huden utsätts för. Utan en ordentlig rengöring kan allt detta till slut täppa till dina porer och utvecklas till blemmor. 

Bra rengöring ska inte torka ut eller göra att huden känns stram. Ett tips är att undvika vatten i sin rengöringsrutin och att istället satsa på micellära rengöringsprodukter som drar ut smutsen och återfuktar huden. Här hittar du en grym micellär rengöringsgel från Swiss Clinic.

2. En djuprengörande mask

Kombinera din dagliga rengöring med att 2-3 kvällar i veckan använda rengörande ansiktsmasker som en extra cleansing boost. En lermask är att föredra, då den verkligen ger en djuprengörande effekt av porerna och dessutom en fantastisk lyster.

3. Fukt och hudförnyelse

När luften blir torrare ångas fukten ut ur dina porer, vilket kan orsaka både fnasig hud och akne – eftersom huden går på högvarv för att återfukta sig.

Då passar en mikronålsbehandling perfekt! Med hjälp av en Skin Roller med mikronålar simulerar man en skada i huden som gör att kroppens naturliga läkeprocess startar. 

Huden blir mjukare, blodcirkulationen stimuleras, elasticiteten förbättras och grova porer minskas. Huden får lyster och en jämnare färg! Läs mer och köp den här.

Senaste nytt

Caia Cosmetics bästa skönhetsprodukter att fynda på rea – passa på

16 Nov, 10:46

Singles Day 2023: Här är butikerna som har rea – ska du shoppa?

6 Nov, 00:00
Snart är det dags för Black Friday och den stora rean som kickar igång julhandel, men rean smygstartar med Singles Day redan nu på fredag! Vilka erbjudanden finns då under Singles Day? Du hittar svaren här!

Så hittar du de billigaste kontaktlinserna – 3 tips

20 Sep, 08:54
I en värld där vi ständigt strävar efter att förenkla vår vardag, har kontaktlinser blivit ett självklart val för många som söker en lösning på sitt synproblem. Därför har vi samlat 3 tips för att hitta de bästa och billigaste kontaktlinserna online.

Kundklubben Zalando Lounge ger dig unika erbjudanden

11 Maj 2022, 10:01
Vad är det egentligen som är så bra med Zalando Lounge? Vi reder ut frågorna och förklarar hur tjänsten fungerar.

Hjälpmedel för amning

11 Maj 2022, 09:26
Vi har letat fram produkter som hjälper dig med amningen. Gör det mer bekvämt och låt pappan ge barnet mjölk ibland.

Fynda produkter till sommarens grillning - upp till 75% rabatt

9 Maj 2022, 13:49
Tips till dig som ska grilla i sommar. Hitta praktiska produkter som gör grillandet lite mer njutningsfullt.