Onsdag 30 Nov
Stockholm
KOMMERSIELL SEKTION. Artiklarna innehåller annonslänkar.

Så skapar du en bra hudvårdsrutin inför hösten

Tjej som smörjer in ansiktet
Slipp torr och fnasig hy i höst.

När vi lämnar sommaren och värmen för att möta hösten och kylan behöver huden extra omtanke. Det är därför dags att se över hudvårdsrutinen. Här tipsar vi om vad du borde tänka på!

Just i övergångarna mellan årstiderna upplever många att huden kommer i en plötslig obalans. Detta kan yttra sig på många olika sätt i allt från torrhet, fetare hud, finnar och plitor. 

Här är de viktigaste stegen i rutinen:

1. En bra rengöring

Många slarvar ofta med rengöringen. Vi applicerar alla möjliga produkter såsom; solskydd, makeup, primer etc. För att inte tala om alla smutspartiklar och avgaser huden utsätts för. Utan en ordentlig rengöring kan allt detta till slut täppa till dina porer och utvecklas till blemmor. 

Bra rengöring ska inte torka ut eller göra att huden känns stram. Ett tips är att undvika vatten i sin rengöringsrutin och att istället satsa på micellära rengöringsprodukter som drar ut smutsen och återfuktar huden. Här hittar du en grym micellär rengöringsgel från Swiss Clinic.

2. En djuprengörande mask

Kombinera din dagliga rengöring med att 2-3 kvällar i veckan använda rengörande ansiktsmasker som en extra cleansing boost. En lermask är att föredra, då den verkligen ger en djuprengörande effekt av porerna och dessutom en fantastisk lyster.

3. Fukt och hudförnyelse

När luften blir torrare ångas fukten ut ur dina porer, vilket kan orsaka både fnasig hud och akne – eftersom huden går på högvarv för att återfukta sig.

Då passar en mikronålsbehandling perfekt! Med hjälp av en Skin Roller med mikronålar simulerar man en skada i huden som gör att kroppens naturliga läkeprocess startar. 

Huden blir mjukare, blodcirkulationen stimuleras, elasticiteten förbättras och grova porer minskas. Huden får lyster och en jämnare färg! Läs mer och köp den här.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.