Oktoberfest
Ska du fira Oktoberfest?

Oktoberfest! Här är allt du behöver för den bästa festen

Oktoberfest är en av få högtider vi har att se fram emot under hösten och den är riktigt rolig att fira. Oavsett om du är bjuden på en fest eller ska ordna din egen hittar du sakerna du behöver här!


Oktoberfest är en tysk festival som firas varje år i München och den anses vara världens största folkfest. Trots att den heter Oktoberfest börjar festen redan i slutet av september, och håller sedan på i sexton dagar.

Det har blivit mer och mer populärt att ordna egna fester med Oktoberfest-tema – i den här listan hittar du allt från dräkter till dekorationer!

1. Maskeraddräkt för tjej

En outfit som är on point är förstås steg ett. Den här klänningen kan du klicka hem för 199 kronor här. De matchande strumporna hittar du här

2. Maskeraddräkt för kille

För killar är det lederhosen som gäller. Denna dräkt med tröja och byxor hittar du här.

3. Tyrolerhatt

Tyrolerhatten är förstås ett måste. Denna blir din för bara 9 kronor!

4. Välkomstbanderoll

Välkomna gästerna med den här banderollen, som tydligt vad som är viktigast på festen – öl och pretzels. Klicka hem den här.

5. Lång klänning

Här kan du hitta en klänning i längre modell med röd kjol.

6. Bokstavsballonger

Skriv något, till exempel Oktoberfest, med dessa snygga folieballonger som helt klart ger extra festkänsla. De finns i flera färger och du hittar dem här.

7. Matchande dräkter

Var ett snyggt matchande par på festen i dessa bruna dräkter. Du hittar klänningen här och byxorna här

8. Frysbart ölglas

Ölen är essentiell på en Oktoberfest, och man vill ju dricka den kall. Med den här uppblåsbara öltunnan kan du hålla ölen kyld. Den kostar 99 kronor här.

9. Ölhink

Ett annat sätt att hålla ölen kall är i den här snygga hinken som rymmer ungefär tio ölflaskor. Den finns att köpa här.

10. DekorationerOm du själv ska bjuda in till en Oktoberfest behövs självklart en del dekorationer. Här hittar du banderollen och här hittar du flaggirlangen.

11. Glasunderlägg

Glasunderlägg med olika ölsorter passar ju perfekt på en Oktoberfest. Du får 25 underlägg för 49 kronor här.

12. Frysbart glas

De här glasen lägger du in i frysen en stund och sedan hålls drycken i glasen kall i upp till tre timmar. Dina gäster kommer älska dig! Här hittar du glasen.

13. Ölbälte

Med det här smarta bältet har du alltid nästa öl inom räckhåll! Det är också perfekt att det är i kamouflagetyg – så att ingen kan se din öl och försöka sno den. Bältet kostar 99 kronor här.

14. Tyrolerhatt på diadem

Om du vill ha en lite nättare hatt som sitter stadigt på huvuden kan vi rekommendera denna tyrolerhatt på ett diadem. Den blå finns att klicka hem här och den rosa här.

15. Förkläde

Skydda dig mot ölfläckar i det här stiliga förklädet. Du hittar kvinnan här och mannen här.

16. Ballonger

Ingen fest utan ballonger! Här hittar du storpack med ballonger i rätt färger.

17. Pretzelballong

På Oktoberfest äter man pretzels och varför nöja sig där? Nu kan du även ha en stor ballong i form av en pretzel! Klicka hem den för 39 kronor här.

18. Hjälm

Om du vill kunna dricka din öl eller annan dryck med minsta möjliga ansträngning är det en sådan här hjälm du behöver. Här hittar du den.

19. Peruk med flätor

Om du inte har långt hår men ändå vill få till de klassiska flätorna hittar du den perfekta peruken här. Den kostar bara 99 kronor.

20. "Carry me"-dräkt

Hur kul är inte denna dräkt som ger illusionen av att den lederhosen-klädde mannen bär dig på sina axlar? Du kan köpa den här!

En massa mer pynt och dräkter till Oktoberfesten kan du spana in här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!