Nostalgiska prylar som tar dig tillbaka i tiden.
Nostalgiska prylar som tar dig tillbaka i tiden.

12 nostalgiska prylar från barndomen – som vi vill ha igen

Du behöver ingen tidsmaskin för att resa tillbaka i tiden – här är prylarna vi minns från förr. Köp dem till dig själv, eller ge det i present till någon som börjar bli till åren.


Ibland minns vi tillbaka till dagar fyllda av lek och roliga prylar. Bara för att du nu är vuxen betyder inte det att du fortfarande kan njuta av nostalgin. Om du inte minns dessa prylar är du antingen för ung, lite för gammal... eller så har du levt under en sten. 

1. Tamagotchi

Alla som föddes på 90-talet har haft en Tamagotchi! Det elektroniska husdjuret var inte bara en rolig leksak, man lärde sig även att ta hand om något.

Det blir en fin present till dig själv, eller varför inte till ditt barn eller nostalgiska kompis? 

2. Lip Smacker i läsksmaker

Dessa läppbalsam var galet populära förr i tiden. Passa på och klicka hem dem nu! 

3. Discman

Det var tider det, när man bestämt tryckte ner en freestyle i fickan och lyssnade på sina favoritskivor. Nu kan du göra det igen.

4. Jenka

Kommer du ihåg när man köpte dessa tuggummin på rasten, och de kostade typ 50 öre? De är lite dyrare nu men så värt det ändå.

5. Nintendo-ryggsäck

Du minns säkert konsolen med spel som Donkey Kong och Super Mario Bros. Ha stans absolut tuffaste ryggsäck, samtidigt som du sticker ut ur mängden. 

6. Gameboy

Vad skulle man gjort under sin uppväxt, om man inte hade haft ett Gameboy? Med den här får du massor av populära och roliga spel att njuta av. 

7. Hockeypulver

Det salta och sura hockeypulvret är en riktig gammal goding och finns fortfarande kvar på marknaden! Köp på dig ett lager. 

8. PEZ-figurer med godis

Vi var många som samlade på PEZ-figurerna som små, och det var alltid lika roligt när man fick välja en ny och öka sin samling. 

9. Hoppboll

När man var liten var det en utmaning att stå på denna, eller att försöka hoppa upp och ner. Men skulle du klara av samma sak idag? 


10. Frågespel om 90-talet

Sällskapsspelet Ascoola 90-talet levererar massa roliga frågor, som verkligen sätter dig och dina kompisar på prov. 

11. 300st tefat

Dessa tefatsformade godisar är fyllda med syrligt innehåll, och du har garanterat ätit ett antal sådana här om du är född på 80- eller 90-talet! 

12. Glasunderlägg i form av disketter

Rädda bordet från fula märken – och upplev samtidigt den nostalgiska disketten, som knappt hade plats för en enda bild. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!