Vi förklarar skillnaden mellan parfym och eau de toilette
Vad betyder eau de toilette? Här får du svaret! - Foto: Eugene Zhyvchik/Unsplash

Vad betyder eau de toilette? Här får du svaret!

Är det verkligen någon skillnad på en vanlig parfym och eau de toilette? Vi ger dig svaret och kommer med tips på vårens 5 mest eftertraktade dofter under 1000 kronor.


Både parfym och eau de toilette är parfymer av olika slag. Det som skiljer dem åt är koncentrationsstyrkan. Medan det innehåller mer parfymolja i parfym så är det mer alkohol och vatten i eau de toilette. Detta gör att en regelrätt parfym alltid kommer vara dyrare att köpa.

Eau de toilette har en doftkoncentration på mellan 5 till 20%, medan parfym kan ha allt mellan 20 till 40% koncentration. Detta gör även att parfym håller mycket längre än eau de toilette innan den blir dålig.

5 dofter under 1000 kronor

1.  Hugo Boss, Ma Vie EdP (parfym)

 

                      

   

Boss Ma Vie är en unik parfym och sammansättningen av ingredienser är frisk, lyxig och berikande som uppmanar till att ta sig tid att verkligen värdesätta och njuta av varje ögonblick. 595 kronor här!

2. Yves Saint Laurent, Black Opium EdP (parfym)

En rockig EdP som är lika revolutionerande som den klassiska Opium-doften var på 70-talet.  Doftsammansättningen är baserad på ett beroendeframkallande kaffe-ackord, vanilj samt apelsinblomma – allt för att locka fram kontrasterna och spänningarna mellan ljus och mörker. 665 kronor här!

3. Lancome, La Vie Est Belle (parfym)

Lancôme La Vie est Belle Eau de Parfum är Lancômes ikoniska, eleganta och moderna doft. Doftens toppnot består av iris, hjärtnoten av patchouli och basen av söta gourmandnoter. 615 kronor här!

4. Giorgio Armani, Si (parfym)

Sì eau de parfum dröjer sig kvar på huden och hänför dina sinnen. Det eleganta doftresultatet spelar på känslor och är troget Giorgio Armanis couture-anda. Den feminina doften kombinerar tre doftnoter: svartvinbärsnektar, modern chypre samt vit mysk med trätoner och inslag av fresia och majorrosdoft. 675 kronor här!

5. Escada, Summer Festival (Eau De Toilette)

Upplev en av de mest kända sommarfestivalerna någonsin med nya ESCADA Summer Festival Eau de Toilette. En explosion av friskhet! Denna fräscha och ljusa doft har utvecklats av Amandine Marie och Gabriela Chelariu och är rakt igenom en feminin kreation. Är du på väg mot varmare breddgrader? Glöm då inte att packa ner Glitter Fragrance Body Mist, vars skimrande effekt hjälper dig att skapa den perfekta sommarlooken! 640 kronor här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Caia Cosmetics bästa skönhetsprodukter att fynda på rea – passa på

16 Nov 2023, 10:46

Singles Day 2023: Här är butikerna som har rea – ska du shoppa?

6 Nov 2023, 00:00
Snart är det dags för Black Friday och den stora rean som kickar igång julhandel, men rean smygstartar med Singles Day redan nu på fredag! Vilka erbjudanden finns då under Singles Day? Du hittar svaren här!

Så hittar du de billigaste kontaktlinserna – 3 tips

20 Sep 2023, 08:54
I en värld där vi ständigt strävar efter att förenkla vår vardag, har kontaktlinser blivit ett självklart val för många som söker en lösning på sitt synproblem. Därför har vi samlat 3 tips för att hitta de bästa och billigaste kontaktlinserna online.

Kundklubben Zalando Lounge ger dig unika erbjudanden

11 Maj 2022, 10:01
Vad är det egentligen som är så bra med Zalando Lounge? Vi reder ut frågorna och förklarar hur tjänsten fungerar.

Hjälpmedel för amning

11 Maj 2022, 09:26
Vi har letat fram produkter som hjälper dig med amningen. Gör det mer bekvämt och låt pappan ge barnet mjölk ibland.

Fynda produkter till sommarens grillning - upp till 75% rabatt

9 Maj 2022, 13:49
Tips till dig som ska grilla i sommar. Hitta praktiska produkter som gör grillandet lite mer njutningsfullt.