Babybjörn bärsele
Babybjörn bärsele - Foto: Canva

Babybjörn - en historia om barnprodukter

Babybjörn förknippar vi kanske mest med den kända bärselen för barn, men Babybjörn har en lång historia av att utveckla och sälja specialanpassade hjälpmedel för barn upp till ca 3 års ålder.


Babybjörn förknippar vi kanske mest med den kända bärselen för barn, men Babybjörn har en lång historia av att utveckla och sälja specialanpassade hjälpmedel för barn upp till ca 3 års ålder.

Den här artikeln innehåller reklamlänkar

Elsa Jacobsson och svågern Björn Jacobsson grundade Babybjörn år 1961 och den första produkten som lanserades var den numera klassiska babysittern. Björn gifte sig sedan med Lillemor som var textildesigner och Art Director. Deras fyra barn inspirerade till nya produkter så som skötbord, matstol och resesäng.

I tidigt samarbete med barnläkare under 1970-talet utvecklades den första bärselen “Hjärtenära” som enligt nya rön gav viktig närhet mellan barnet och föräldern. Hjärtenära lanserades år 1973. Tidigt lanserade Babybjörn att pappors närhet också är viktigt för barnet.

Makarna Lillemor och Björn satt ofta vid köksbordet och diskuterade hur man kunde förbättra befintliga produkter och utveckla nya produkter för att underlätta för småbarnsföräldrar. Som textildesigner tyckte Lillemor att det var viktigt att ha en (mörk) design som också passar pappor, vilket sedan blev en revolution på den internationella marknaden. Numera finns det olika varianter av design, t ex i Leopardmönster.

Över 30 miljoner barn har burits nära sin förälder med hjälp av Babybjörn bärsele.

Bärselen Move från Babybjörn

Bärselen Move är en enkel, ergonomisk och smidig bärsele i mjukt material. Bärselen Move kan användas från nyfött barn som väger minst 3,2 kg upp till ca 15 månader (ca 12kg). Efter 5 månader kan man bära barnet framåtvänt.

Den tvådelade designen underlättar när man vill lägga ned sitt sovande barn. 

Bärselen Move är konstruerad för ge den aktiva föräldern ett bra ryggstöd, stöd av midjebälte och vadderade axelband för att skona axeln. Bärselen Move är också särskilt ergonomiskt designad för att ge bebisen rätt stöd för rygg, höfter och ben. Bredden på sittytan är justerbar så att bebisen alltid kan sitta bra. Det stadiga stödet för huvud och nacke kan justeras så att det passar just ditt barn.

Om medföljande instruktioner följs klassificeras bärselen Move som höftvänlig av International Hip Dysplasia Institute. Bärselen Move uppfyller amerikansk och europeisk säkerhetsstandard för bärselar.

Här kan du köpa bärselen.

Babysitter Bliss

Babysittern Bliss från Babybjörn ger bebisen en mysig, superskön och mjuk plats att vara på medan du t ex duschar, plockar disk eller förbereder middagen bredvid. Den naturliga rörelsen i babysittern ger en lugnande effekt för de små bebisarna och stimulerar balans och motorik för de äldre bebisarna som lär sig att styra gungningstakten själva. Den är lätt att fälla ihop och ta med sig. 

Babysittern passar bra från det att bebisen är nyfödd upp till 2 år (ca 9kg). Efter 2 år kan man vända på tygsitsen så att babysittern blir en bekväm barnstol upp till att barnet väger ca 13kg. Babysittern är utvecklad tillsammans med medicinska experter. Tygsitsen är enkelt avtagbar inför tvättning.

Här kan du köpa babysittern bliss

Babybjörns vagga

Babybjörns vagga är konstruerad med en tyst och mjuk gungning och lämpar sig för barn upp till sex månader (max 8 kg). Vaggan är nätt och lätt att flytta runt.

Den står stadigt på golvet och är testad och godkänd enligt säkerhetsstandarden EN 1130. Nättyget är luftigt och ger en skön svalka. Vaggans nättyg, madrass och madrassöverdrag är enkla att ta av och tvätta.

Ihopfälld är vaggan inte mer än 13cm hög vilket gör det enkelt att ta med sig den.

Här kan du köpa vaggan.

Babybjörns pottstol

Babybjörns pottstol är bekväm och man sitter skönt även om det tar en liten stund innan man är färdig. 

Någon gång mellan 18-24 månader kan det vara dags att potträna.

Pottstolen har ett högt ryggstöd, mjuka former och sköna armstöd. Listen på undersidan säkrar att pottstolen står stadigt på golvet. Det är enkelt för barnet att själv sätta sig i pottstolen.

Innerpottan kan lätt tas ut för att tömmas och rengöras på sitt innehåll och pottstolen har ett praktiskt stänkskydd.

Någon gång mellan 18-24 månader kan det vara dags att potträna.

Pottstolen uppfyller alla gällande krav i USA och Europa. Plasten testas löpande med stränga tester för bisfenol (BPA) och andra hälsofarliga ämnen.

Babybjörns pottstol är tillverkad i Sverige.

Här kan du köpa pottstollen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Caia Cosmetics bästa skönhetsprodukter att fynda på rea – passa på

16 Nov 2023, 10:46

Singles Day 2023: Här är butikerna som har rea – ska du shoppa?

6 Nov 2023, 00:00
Snart är det dags för Black Friday och den stora rean som kickar igång julhandel, men rean smygstartar med Singles Day redan nu på fredag! Vilka erbjudanden finns då under Singles Day? Du hittar svaren här!

Så hittar du de billigaste kontaktlinserna – 3 tips

20 Sep 2023, 08:54
I en värld där vi ständigt strävar efter att förenkla vår vardag, har kontaktlinser blivit ett självklart val för många som söker en lösning på sitt synproblem. Därför har vi samlat 3 tips för att hitta de bästa och billigaste kontaktlinserna online.

Kundklubben Zalando Lounge ger dig unika erbjudanden

11 Maj 2022, 10:01
Vad är det egentligen som är så bra med Zalando Lounge? Vi reder ut frågorna och förklarar hur tjänsten fungerar.

Hjälpmedel för amning

11 Maj 2022, 09:26
Vi har letat fram produkter som hjälper dig med amningen. Gör det mer bekvämt och låt pappan ge barnet mjölk ibland.

Fynda produkter till sommarens grillning - upp till 75% rabatt

9 Maj 2022, 13:49
Tips till dig som ska grilla i sommar. Hitta praktiska produkter som gör grillandet lite mer njutningsfullt.