Bästa babyvakten - föräldrarnas dröm

Babyvakten underlättar livet som föräldrar jättemycket. Håll koll på barnet även om ni är i olika rum. Många babyvakter är även trådlösa och fungerar över flera hundra meter i vissa fall. Vi har skapat en guide med de bästa babyvakterna.


En babyvakt kan vara ett bra stöd när man är i närheten av barnet men ändå inte i samma rum. Innan barnet närmar sig ett år bör babyn inte lämnas själv alls. Men efter ett år kan man avlasta sig själv med en bra babyvakt så att man kan vistas i närheten av barnet men inte alltid i samma rum.

Denna artikel innehåller reklamlänkar

Babyvakter marknadsförs ofta med hur många meter bort man kan vistas, men det står oftast inte att denna uppgift oftast innebär att man är på samma våningsplan utan tjocka väggar mellan barnet och dig.

De flesta babyvakter har en lägre strålning än t ex mobiltelefoner så det är inte något man behöver oroa sig för.

Babyvaktens funktioner

Babyvakten består av två enheter, en som läggs bredvid barnet och en enhet som du har med dig. I den enheten som barnet har finns det en mikrofon så att du hör barnet om det börjar ge ljud ifrån sig. Ofta har mottagarenheten inte bara en högtalare utan också en liten lampa som börjar lysa när det kommer småljud från barnets rörelser.

De babyvakter som har video har oftast sämre täckning och de appar som finns för en telefon fungerar inte alltid så bra som man tänkt sig.

Babyvakt bäst i test av Råd & Rön:

Philips Avent SCD505

När Råd & Rön testade babyvakter vann Philips Avent SCD505 (med 75 poäng i Råd & Röns test).



Philips Avent SCD505 har en s.k. DECT-teknik (Digital Enhanced Cordles Telecommunications) som ser till att det inte blir störningar från andra enheter som sänder signaler i luften. Säker datakryptering gör att ingen annan än mottagarenheten kan ta emot ljud från sändarenheten.

DECT-tekniken gör att du i mottagarenheten hör minsta lilla fniss, joller eller hickning med en mycket god ljudskärpa.

Det finns ett särskilt ECO-läge som gör att överföringseffekten i barnets rum minskar då enheten ansluts endast när barnet ger ljud ifrån sig. Du hittar babyvakten från Philips HÄR.

Trådlös babyvakt: Motorola MBP21

Motorola MPB21 babyvakt använder DECT-teknik för att hålla sig ansluten till ditt barn utan att störa din wifi-frekvens.

Babyvakten har utomhus upp till 300 meters räckvidd. Inomhus är räckvidden normalt ca 50 meter eftersom väggar och andra saker mellan barnet och dig minskar räckvidden. Babyvakten signalerar när du är utom räckhåll eller när batteriet tar slut. Du hittar denna babyvakten från Motorola HÄR.

Artikelbild: Canva

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!