Drogtester
Drogtester - Foto: Canva

Drogtester som du kan använda hemma med hög träffsäkerhet

Idag kan du skaffa drogtester som med 99% säkerhet visar knark- och annan droganvändning. Låt ungdomarna festa om de låter sig testas. Läs mer om drogtester som du använda hemma.


Användning av droger och knark i Sverige

Droganvändningen i Sverige ökar bland ungdomar och vuxna.

Cannabis är den vanligaste drogen i Sverige idag. Omkring 4% av Sveriges befolkning uppger i undersökningar att de använt Cannabis den senaste tolvmånadersperioden.

Denna artikel innehåller reklamlänkar

Användning av knarket Cannabis i högstadiet

Enligt Folkhälsomyndigheten visar undersökningar i årskurs 9 att 8% av pojkarna och 5% av flickorna använt Cannabis som drog.

Användning av knarket Cannabis i gymnasiet

I gymnasiet har användandet av knarket Cannabis ökat till 17% för pojkar och 13% för flickor.

Oftast flera drogsubstanser hos vårdsökande

De flesta som måste uppsöka vård p.g.a av drogernas effekter har inte bara en substans i sig utan flera och oftast opioder.

70% av alla dödsfall som relateras till droger i Sverige består av pojkar och män. Opioder förekommer i ca 85% av dödsfallen. Vanligaste orsaken till dödsfall är oavsiktliga överdoser.

Eget bruk och innehav av knark står för en majoritet av de brottsanklagade


Mer än 100 000 brott mot narkotikastrafflagen rapporteras varje år. 

En majoritet av de rapporterade brotten avser eget bruk och innehav.

Användning:      47% av alla narkotikabrott

Innehav:            42% av alla narkotikabrott

Langning:           8% av alla narkotikabrott

Smuggling:         2% av alla narkotikabrott

Framställning:      1% av alla narkotikabrott

Vanliga droger och narkotika

Cannabis

I växten Cannabis Sativa finns THC som är fettlösligt. Det gör att drogen kan stanna kvar i kroppens fettrika organ eftersom den lösts upp i kroppens fett. Drogtester visar att Cannabis kan finnas kvar i kroppen i två månader efter användning. Om man börjar använda Cannabis i tidig ålder blir i snitt 1 av 6 personer beroende. Vuxna som börjar röka löper 1/9 risk att bli beroende och känna ett starkt behov av ökad dos trots att man är införstådd med de skadliga verkningarna.

Marijuanaodlarna har successivt förädlat växten så att den skall bli så snabbt beroendeframkallande som möjligt.

Droganvändare umgås mindre och mindre med sin familj och nära vänner. De överger ofta sina uppsatta mål och kan få en allmänt låg energinivå samt bli odisciplinerade i allmänhet. 

Vanligt förekommande är att användaren av Cannabis får flashbacks, hallucinationer och svåra psykoser.

Amfetamin

Knarket amfetamin är ett vitt pulver som kan skifta mot gul, rosa eller grå färg. Missbrukaren kan skaffa dem som kapslar, dricka eller sniffa pulvret och än sämre injicera direkt i blodet. Amfetamin tillhör gruppen centralstimulerande droger och påverkar hjärna och ryggmärg. 

Missbrukarna brukar ofta kalla Amfetamin för uppåttjack, speed eller tjack.

Kokain

I början av en missbrukarkarriär gör knarket kokain att man kan känna en förbättring av självförtroendet. Efter hand ökar beroendet och man mår dåligt, får ångest och kan få depressioner om man inte fortsätter att tillföra kokainet.

Kokain är ett vitt pulver som består av kristaller som liknar små snöflingor. Därför kallar ofta missbrukarna kokain ofta för snö.

En som tagit kokain får oftast stora pupiller, får en snabbare andning, rinnande näsa och blir ofta rastlös samt får svårt att koncentrera sig.

Kokainintag kan leda till hjärtinfarkt, kramper, onormal viktminskning, hosta och svårigheter att andas normalt.

Multi (urin) drogtest för 12st olika droger


Multi drogtest för 12 olika droger är ett enkelt urintest som avslöjar 12st olika droger och ger dig ett snabbt och säkert resultat på om dina ungdomar har någon av drogerna i sig eller inte. Om man misstänker droganvändning men inte vet vilken sort är det bra och kostnadseffektivt att testa flera olika sorter så att man scannar av flera droger samtidigt. 

Med Multi drogtest kan du upptäcka användning av:

Cannabis
Opiater
Amfetamin
Kokain
Metadon
Metamfetamin
Tradolan
Buprenorfin
Subutex
Nensodiazepiner
Fentanyl
Ketamin
Oxikodon

Safecare Biotech - ett urintest för 14 olika droger och alkohol


Safecare Biotech ger på några minuter ett drygt 99% säkert test av 14 olika droger och utslag för alkohol. Testet har ett inbyggt fusk- och manipulationsskydd genom PH-kontroll, kreatinindikator och temperaturkontroll på urinen.

Med Multi drogtest kan du upptäcka användning av:

Amfetamin

Benzodiazepin

Buoprenorfin

Cannabis

Fentanyl

Ketamin

Kokain

MDMA (Ecstasy)

Metadon

Metamfetamin

Opiater

Oxycodon

Spice K2 (THC)

Tradolan (Tramadol, TML)

Alkohol

Safecare biotech Drogtest saliv

Ibland kan det vara enklare med ett salivtest, t ex när ungdomarna har fest. Testpersonen behöver inte vara redo för att kissa och det är inte enkelt att manipulera eftersom man inte är själv på toaletten när testet utförs. En nackdel med salivtest jämfört med urinprov är att det inte ger utslag lika långt tillbaka från när drogen intogs. Den s.k. Detektionstiden för salivtest är oftast maximalt ett dygn.

Det här salivtestet "Safecare biotech Drogtest Saliv" ger utslag för användning det senaste dygnet för:

Kokain

Metamfetamin

Bensodiazepiner

Cannabis

Opiater

Amfetamin

Du hittar det här enkla salivtestet HÄR.

Vad kostar ett drogtest för hemmabruk?

Det finns massvis av olika drogtester du kan använda i hemmet. De billigaste kostar under hundralappen men det finns drogtester som kostar upp till tusentals kronor. Multitest är prisvärda då du kan få svar på flera olika drogsorter med samma test. Här hittar du flera olika drogtester att jämföra


Artikelbilder från Canva


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!