Intimtvätt
Canva - Foto: Canva

Hitta rätt produkter till din intimvård - här är bästa tipsen

Intimvårdsprodukter för intimtvätt är ofta gjorda för att använda i vaginan som faktiskt renar sig själv utan tillsats av produkter. Vi hjälper dig reda ut vilka produkter du ska använda.


Osannolikt nog verkar inte de dominerande hudvårdsföretagen veta skillnaden mellan en vulva och vagina. Det har lett till att en mycket stor del av intimvårdsprodukter för kvinnor är felkonstruerade. 

Intimvårdsprodukter för intimtvätt är ofta gjorda för att använda i vaginan som faktiskt renar sig själv utan tillsats av produkter.

Artikeln innehåller reklamlänkar

Vulvan däremot behöver på samma sätt som armhålan lite hjälp för att hålla sig luktfri.

Den historiska missuppfattningen har lett till att de intimvårdsprodukter för kvinnor som tidigare funnits tillgängliga ofta ger klåda och irritation eftersom de innehåller produkter som den känsliga vaginan inte mår bra av.

Att armhålan med sina svettkörtlar behöver hjälp med deo är allmänt vedertaget. Eftersom vulvan också har svettkörtlar behöver ofta vulvan också hjälp, men inte själva vaginan.

Dr Asadi Hedieh, Karolinska Institutet fick fördjupad kontakt med sin elev Asadi Hasti som ställt sig frågan om varför vanliga intimprodukter ofta skapar irritation och klåda.

Efter fördjupade studier och research bland gynekologer som t ex Professor Gunvor Ekman Ordeberg på Karolinska Institutet, konstaterade det blivande radarparet att de intimprodukter som finns på marknaden inte är anpassade till kvinnans vulva som är den del som har svettkörtlar.

Professor Ekman-Ordeberg anser att intimvårdsprodukter borde för länge sedan ha skapats tillsammans med läkare.

Bättre sent än aldrig har nu Deodoc utvecklat en intimdeoderant som är anpassad efter kvinnans vulva.

Vaginan tvättar sig själv, det gör inte vulvan

Vaginan rengör sig normalt själv genom de naturliga flytningar som vaginan avger. Vaginan har en miljö likt citronen och har ett PH-värde kring 3,5. Själva vaginan skall därför aldrig tvättas för att må bra.

Vulvan rengör sig inte naturligen själv, I vulvan kan både bakterier och urin fastna och vulvans svettkörtlar skapar också en svettlukt. Vulvan är ett av kroppens känsligaste hudområden. Det krävs därför en skonsam intimtvätt med en intimvårdsprodukt som bibehåller PH-balansen kring PH-värde 5.

Börja med intimvårdsprodukten "Intimate daily wash"

DeoDocs läkarutvecklade intimtvål är speciellt framtagen för vulvans känsliga hudområde. Den rengör milt och skonsamt samtidigt som den bevarar den naturliga PH-balansen PH-5. Initimate Daily Wash är bra att använda dagligen och ger en silkeslen känsla i vulvan. 

Intimate Daily Wash finns helt parfymfri men också i tre olika allergen- och alkoholfria dofter. EN god underlivshälsa bygger på att bevara den naturliga PH-balansen i vulvan. Intimtvättprodukter skall därför ha samma PH-värde (PH-värde 5) som vulvan. Du hittar Intimate Daily Wash HÄR.

DeoDocs läkarutvecklade intimtvål är speciellt framtagen för vulvans känsliga hudområde. Den rengör milt och skonsamt samtidigt som den bevarar den naturliga PH-balansen PH-5. Initimate Daily Wash är bra att använda dagligen och ger en silkeslen känsla i vulvan. Intimate Daily Wash finns helt parmfynfri men också i tre olika allergen- och alkoholfria dofter. EN god underlivshälsa bygger på att bevara den naturliga PH-balansen i vulvan. Intimtvättprodukter skall därför ha samma PH-värde (PH-värde 5) som vulvan. Intimvårdsprodukten Calming Oil från Deodoc

Ett läkarteam har utvecklat en intimolja och noga valt ut oljor från växtriket som är kända för sina lugnande egenskaper som t ex mandel-, kamomill- och kokosolja. 

Calming oil är en välgörande lotion för vulvan, de inre- och yttre blygdläpparna samt vulvans slemhinnor. Calming oil återfuktar vid lindriga underlivsbesvär och torra slemhinnor. 

Intimvårdsprodukten Calming oil från Deodoc innehåller en blandning av 100% naturliga oljor och ger ingen kladdig känsla. Du hittar Calming oil HÄR.

Intimate cleansing oil


Initimate cleansing oil är är en mjukgörande tvättolja som är särskilt utvecklad för att ta hand om extra känslig och irriterad hud samt torra slemhinnor. 

Initimate cleansing oil innehåller endast naturliga och vegetabiliska oljors om ger en skonsam rengöring. Tillsats av broccoliolja och vitamin E bidrar till återfuktning. 

Intimvårdsprodukten är parfymfri och lämnar en skyddande hinna som ger extra känslig hud en fukt-boost och du hittar den HÄR.

Intimvårdsprodukten Intimdeo - spray

Intimate deospray verkar svetthämmande för vulvan. Vulvan har samma svettkörtlar som armhålan och behöver lite hjälp av en deo för att hålla sig fräsch. Intimdeon är utvecklad av läkare och tar särskild hänsyn till det känsliga vulvaområdet och kring ljumskar. 

Dofterna i intimvårdsprodukten är utan allergener och alkohol. Du hittar Intimate deospray HÄR.

Intimate deospray verkar svetthämmande för vulvan. Vulvan har samma svettkörtlar som armhålan och behöver lite hjälp av en deo för att hålla sig fräsch. Intimdeon är utvecklad av läkare och tar särskild hänsyn till det känsliga vulvaområdet och kring ljumskar. Dofterna är utan allergener och alkohol. Intimvårdsprodukten Intim DeoWipes - fresh coconut

Intimate deowipe är ett alternativ till deospray som en del tycker är praktiskt. Intimate deowipe är utvecklad av läkare för att förhindra och ta bort dofter från intimområdet. Den är berikad med aloe vera, olivolja och vitamin E och ger en skön len en och mjuk känsla. Du hittar Intimate deopwipe HÄR.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!