Katt_Canva
Katt_Canva

Därför är det viktigt med kattförsäkring

Katter behöver en särskild kattförsäkring för att få fullgott skydd när olyckan är framme.


Kostnad för en kattförsäkring

En kattförsäkring kan kosta allt från under hundralappen till ett par hundralappar i månaden.

Artikeln innehåller reklamlänkar

Framförallt styrs kostnaden för en kattförsäkring av kattens ras eftersom olika typer av raser drabbas olika mycket av skador och sjukdomar. Kattens kön och ålder, vilken självrisk och eventuella tilläggsförsäkringar du väljer samt var du bor kan också påverka priset. 

Exempelvis är det ofta lite dyrare med försäkringspremien i större städer jämfört med mindre och för katter på landsbygden.

Men oftast är priset för en kattförsäkring inte så högt och under hundralappen per månad.

Prisexempel på behandlingar utan en kattförsäkring

De flesta kattägare väljer att ha en försäkring eftersom det oftast blir lägst kostnad i längden. Det kan också bli jobbigt dyrt om något händer din katt som gör att du behöver ge den veterinärvård av olika slag.

Några exempel på vad det kan kosta utan försäkring:

Trafikskada:13 000kr, 

Diarré: 9 000kr, 

Ultraljud för buk: 700kr 

Röntgen: 800kr

Om du lägger in uppgifterna för din katt kan du få fram ett pris för din kattförsäkring HÄR.

Vad täcker en kattförsäkring?

Det kan variera mellan försäkringsbolag. ManyPets specialiserar sig på djurförsäkringar och där ingår exempelvis veterinärvård upp till 140 000 kr och självrisken kan gå ner till 0 kr beroende på vilket upplägg du har. Du väljer upplägg och pris beroende på din budget och behov. Priset kan även variera beroende på kattras och ålder då det det avgör vilka sjukdomar katten kan utveckla. 

Det brukar även ingå livförsäkring som betalas ut om din katt avlider. Kostnaden för denna försäkring beror på kattens ålder. 

Ersättningar för mediciner och annan sjukvårdsmaterial ingår i veterinärförsäkringen som också täcker besöket hos veterinären. När du köper kattförsäkringen bör du dubbelkolla så mediciner och sjukvårdsmaterial ingår.

Här kan du läsa mer om vad en kattförsäkring täcker

Jämför kattförsäkring

Tänk på att inte bara titta på priset utan även vad försäkringen täcker. När väl olyckan är framme vill du har rätt försäkring. Här är några saker du kan tänka på:

- Du kan få en samlingsrabatt om du har flera husdjur. Dubbelkolla dock vad försäkringen täcker om du har olika arter. 

- Kolla om kattförsäkringen täcker tandvårdsersättning. 

- Kolla om kattförsäkringen täcker vaccinationer. 

- Se över detaljer i livförsäkringen. Beloppet som betalas ut kan sjunka avsevärt om din katt är gammal när hen avlider. Om möjligt försök få med en lägsta ersättningsnivå som trygghet för dig. 

- Kattförsäkringar kan se annorlunda ut beroende på vilken kattras du har. Se till att du har koll vad som gäller för din katt innan du tecknar försäkring. 

Här kan du se vilket pris och upplägg som passar din katt

Artikelbild från Canva

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!