Stockholm
KOMMERSIELL SEKTION. Artiklarna innehåller annonslänkar.

Intresserad av att testa menskopp? Vi hjälper dig hitta rätt

Menskoppar blir allt vanligare bland kvinnor och det är inte svårt att förstå varför när man hör vad kvinnor som testat säger. Vi grävde djupare via ett test från Råd och Rön.


Läs mer

Menskoppar ger en lägre kostnad, är bra för naturen, ger inga sopor och minskar risken för irritation. Råd & Rön har testat ett antal menskoppar med testande kvinnor som inte haft menskopp förut. 

Artikeln innehåller reklamlänkar

Alla i testpanelen sa att de tyckte det var lite knepigt i början innan man lärt sig hur menskoppen skall sitta. Men i stort sett hela panelen konstaterade efteråt att de kommer fortsätta använda menskopp istället för tampong.

Menskoppen kan inte bli farlig som en tampong faktiskt kan bli. Bland flera fördelar är det skönt att slippa fundera över var man skall slänga tampongen.

Det första patentet som togs för en menskopp togs år 1867 men användandet har inte tagit fart förrän de senaste fem åren.

Till skillnad från tampongen som suger upp blodet samlar menskoppen upp det. Man behöver bara skölja av vid tömning och sterilisera menskoppen en gång i månaden. Eftersom menskoppen inte absorberar vätska anses risken för infektion vara mindre vid användandet av en menskopp.

När man badat behöver man inte som med en tampong byta.

Bästa menskoppen

Testvinnare totalt blev Lunette (med 80 poäng från Råd & Rön) men testpanelvinnaren tyckte att Organicup (med 61 poäng från Råd & Rön) fungerade bäst.


Artikelbild från Canva

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.