Billiga tågbiljetter Stockholm-Göteborg
Billiga tågbiljetter Stockholm-Göteborg - Foto: Canva

Billiga tågbiljetter Stockholm-Göteborg när tågoligopolet luckras upp

Tågoligopolet mellan Stockholm och Göteborg luckras nu upp. De två aktörerna MTRX och SJ har nu stenhård konkurrens från Flixtrain som är i samma koncern som Flixbus, Flixmobility GmbH.


Artikeln innehåller reklamlänkar

Tåg oligopolet mellan Stockholm och Göteborg luckras nu upp. De två aktörerna MTRX och SJ får nu stenhård konkurrens av Flixtrain som är samma som Flixbus. 

Flixtrain kör nu stenhårt med de tidiga aktörerna som haft ensamt oligopol på sträckan Stockholm-Göteborg-Stockholm. Priserna på biljetter för Flixtrain är upp till en tredjedel av vad de övriga två aktörerna haft de senaste åren.

Tyska Flixtrain som bara funnits i några år börjar sin internationalisering genom att äntra den svenska marknaden. 

Flixtrain började köra Stockholm-Göteborg-Stockholm i maj 2021. Moderbolaget Flixmobility GmbH grundades så sent som år 2018.

Enligt pressmeddelande från Flixtrain har godkännande från Trafikverket givits för sträckorna Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö.

Vad kostar en tågbiljett Stockholm-Göteborg?

Det är i regel billigast att ta sig mellan Stockholm och Göteborg via tåg. Priserna varierar beroende på säsong och efterfrågan men vi har lyckats hitta biljetter för bara 169 kr när vi gjort research till denna artikel. Du har störst chans att få billiga tågbiljetter om du bokar långt innan resan när efterfrågan är som lägst. 

Vi har tittat på de olika tågaktörerna och Flixtrain har billigast pris. Här kan du söka pris inför din tågresa.

Varför låga priser hos Flixtrain?

Flixtrain och Flixbus arbetar efter att kombinera buss- och tåg på ett effektivt sätt så att priserna kan hållas så låga som möjligt. Inledande busstrafik bygger också upp en kundbas inför att tåglinjer öppnas.

Speciellt med Flixtrain är att man har affärsmodellen att äga kunden, d.v.s marknadsföring och biljettförsäljning. Bussar, tåg och personal skall skötas av en extern operatör. Med den här affärsmodellen slipper Flixtrain finansiera upp till några hundra miljoner för ett tåg. Idag kan man finna biljetter mellan Stockholm och Göteborg för ett par till några hundralappar.

Så här hittar du billiga tågbiljetter Stockholm-Göteborg

Innan du bokar tågresan så går du in på respektive hemsida för att kunna jämföra priserna. SJ och MTR kan också ha bra priser på biljetten även om Flixtrain i många fall har bäst pris. När vi testat Flixtrain så har vi hittat biljetter för bara 169 kr mellan Stockholm och Göteborg. 

Hitta billiga biljetter här

3 tips för att hitta billiga tågbiljetter

  1.  Boka din biljett online.
  2.  Boka så lång tid innan du som du kan. Efterfrågan är som lägst, det vill säga billiga priser, några månader innan avresa.
  3. Ta din tid och gör research. Jämför olika dagar och tider om du har möjlighet. 

Jämför priserna för tågaktörerna mellan Stockholm och Göteborg:

SJ, MTRX och Flixtrain

Artikelbild från Canva

SJ
/
MTR
/
Senaste nytt

Caia Cosmetics bästa skönhetsprodukter att fynda på rea – passa på

16 Nov, 10:46

Singles Day 2023: Här är butikerna som har rea – ska du shoppa?

6 Nov, 00:00
Snart är det dags för Black Friday och den stora rean som kickar igång julhandel, men rean smygstartar med Singles Day redan nu på fredag! Vilka erbjudanden finns då under Singles Day? Du hittar svaren här!

Så hittar du de billigaste kontaktlinserna – 3 tips

20 Sep, 08:54
I en värld där vi ständigt strävar efter att förenkla vår vardag, har kontaktlinser blivit ett självklart val för många som söker en lösning på sitt synproblem. Därför har vi samlat 3 tips för att hitta de bästa och billigaste kontaktlinserna online.

Kundklubben Zalando Lounge ger dig unika erbjudanden

11 Maj 2022, 10:01
Vad är det egentligen som är så bra med Zalando Lounge? Vi reder ut frågorna och förklarar hur tjänsten fungerar.

Hjälpmedel för amning

11 Maj 2022, 09:26
Vi har letat fram produkter som hjälper dig med amningen. Gör det mer bekvämt och låt pappan ge barnet mjölk ibland.

Fynda produkter till sommarens grillning - upp till 75% rabatt

9 Maj 2022, 13:49
Tips till dig som ska grilla i sommar. Hitta praktiska produkter som gör grillandet lite mer njutningsfullt.