Varmluftsfritös
Varmluftsfritös - Foto: Canva

Varmluftsfritöser testade av Råd & Rön

​Varmlufstfritöserna kan nu väl jämföras med traditionell fritering i olja. Den stora skillnaden är att mat lagad i luftfritös är väsentligt nyttigare.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Varmlufstfritöserna kan nu väl jämföras med traditionell fritering i olja. Den stora skillnaden är att mat lagad i luftfritös är väsentligt nyttigare.

Innehåller reklamlänkar

Istället för olja är det het luft som tillreder maten genom att den heta luften cirkuleras runt maten med hjälp av en fläkt.

Tillredningen påminner om tillredning i en varmluftsugn men maten får en krispigare yta i en varmluftsfritös jämfört med en varmluftsugn.

Variationen på hur mycket mat som kan tillredas i en varmluftsfritös ligger i intervallet fyrahundra gram upp till två kilo.

Variationen på hur lång tid det tar att fritera mat i en välfylld varmluftsfritös ligger i intervallet femton minuter upp till fyrtiofem minuter.

När man jämför olika varmluftsfritöser är det smart att laga pommes frites. Flera modeller är inte så bra på det. Antingen blir de inte tillräckligt tillredda eller så blir de brända.

Råd & Röns vinnare i “Bäst i test” blev Philips varmluftsfritös

Du hittar vinnaren Philips Avance Collection Airfryer XXL i Råd & Röns “Bäst i test” av varmluftsfritöser här.

Mer om Phillips Avance Collection Airfryer XXL

Med Philips Avance Airfryer kan du steka, grilla, rosta och även baka dina favoriträtter och är revolutionerande när det kommer till att laga fettsnål och hälsosam mat. Maskinen rymmer upp 1,4 kg mat, exempelvis en hel kyckling, och du väljer enkelt vilket program du vill tillaga maten med via fristösens digitala skärm. Några funktioner som är användbara:

- Varmhållning.

- Twin Turbo-teknik som tar bort fett från maten.

- Lättrengjord med korg och non-stick-nät.

Du kommer även få tillgång till massor av av recept via en app som du får när du köper produkten. 

Läs mer om Phillips Avance Collection Airfryer XXL.

Artikelbild: Canva

Har du en varmluftsfritös?
Tack för din röst!