Måndag 20 Sep
Stockholm
KOMMERSIELL SEKTION. Artiklarna innehåller annonslänkar.

Lunar - den nya bankappen som gör det enklare för nybörjare

Den nya bankappen Lunar grundades av Ken Villum Klausen år 2015 och har nu över 200 000 användare i Skandinavien.

Läs mer

Den nya bankappen Lunar grundades av Ken Villum Klausen år 2015 och har nu över 200 000 användare i Skandinavien. År 2019 fick Lunar egen banklicens och har nu som andra banker t ex insättningsgaranti.

Innehåller reklamlänkar

Skillnaden på Lunar och andra traditionella banker är att den från början byggts för att vara enkel för användaren. Idag har Lunar 250 medarbetare som är engagerade i att göra det lätt för kunderna att spara och investera i t ex aktier.

Vad gör Lunar?

Genom Lunar så kan du enkelt ha koll på din ekonomi i mobilen. Du får en mycket bättre förståelse för dina utgifter och hur du kan spara pengar. Dessutom kan du dela konto med vänner och familj samt investera i saker du intresserar du för. 

Lunars bankkort är dessutom kostnadsfritt till skillnad från många banker. Kortet är inget kreditkort utan du behöver sätta in pengar på kortet för att använda det. Du sätter enkelt in pengar via banköverföring. 

Skapa ett delat konto med dina vänner eller partner

En kul tjänst som Lunar erbjuder är ett enkelt sätt att ha ett gemensamt partykonto med sina närmaste vänner. Självklart fungerar ett sådant konto bra också för partners.

Vissa föredrar även att skapa ett konto åt sina barn där man enkelt kan sätta in pengar och följa utgifter. Det är även ett bra sätt för barn att träna på att hantera pengar.

Du kan registrera dig för ett partykonto HÄR.

Börja med ett enkelt sätt att investera i aktier

Nu behöver du inte ha en massa pengar eller ha expertkunskaper för att investera i aktier. Att investera i aktier innebär alltid en risk men kan också leda till ett bra långsiktigt sparande.

Börja med ett enkelt sätt att investera i aktier HÄR.

Behåll din gamla bank men få högre sparränta 

Smartast är att behålla sin gamla bank och föra över sparande till Lunar som normalt har en högre sparränta än de traditionella bankerna som ofta inte har någon sparränta alls.

Du kan öppna ett sparkonto hos Lunar HÄR.

Vad kostar Lunar?

Lunar har både gratis bankkort samt abonnemang upp till 150 kr / mån. I bankkorten som kostar pengar ingår det förmåner och försäkringar som inte ingår i gratiskortet. Exempelvis rese- och bagageförsäkring ingår i abonnemangen.

Börja använd Lunar gratis HÄR.

Bilden är från Canva