Onsdag 10 Aug
Stockholm
KOMMERSIELL SEKTION. Artiklarna innehåller annonslänkar.

Antiinflammatorisk mat och andra nyttigheter

Fler äter och söker efter antiinflammatorisk mat som görs för att hjälpa tarmfloran att hjälpa dig vara frisk. Nu finns en kokbok som fokuserar på att ge recept med antiinflammatorisk mat och andra nyttigheter.

Läs mer

Fler äter och söker efter antiinflammatorisk mat som görs för att hjälpa tarmfloran att hjälpa dig vara frisk. Nu finns en kokbok som fokuserar på att ge recept med antiinflammatorisk mat och andra nyttigheter.

Innehåller reklamlänkar

Vad är antiinflammatorisk mat?

I grunden är en inflammation i kroppen en naturlig process som hjälper kroppen att läka och försvara sig själv. Däremot vill du undvika kronisk inflammation som enligt många forskare kan leda till allvarliga sjukdomar som cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, artros, depression och alzheimers.

Tanken med antiinflammatorisk mat är att stärka imunförsvaret och minska övervikt, vilket ska leda till ett mer hälsosamt och glädjerikt liv. Exempel på antiinflammatorisk mat är sötpotatis, surkål, gurkmeja, blåbär, vitlök, kanel och grönt te. Det du bör undvika är mjölkprodukter, potatis, oljor, rött kött, kaffe, alkohol och socker. En variant av antiinflammatorisk diet är den så kallade medelhavskosten som har starkt vetenskapligt stöd att minska många sjukdomar. 

7 favoriter som är antiinflammatoriska

  1. Avokado
  2. Svamp
  3. Vindruvor
  4. Blåbär
  5. Tomater
  6. Mörk choklad
  7. Broccoli

Skippa sockret och ät mer grönsaker

Mycket handlar om att äta mycket grönsaker och att skippa sockret.

Succéboken “Food Pharmacy - kokboken” finns nu att köpa HÄR.

Vi kan lära oss det mesta om antiinflammatorisk mat, nyttiga bakterier, antioxidanter och vetenskapliga studier som stödjer nyttigheterna som presenteras.

Recepten innehåller förstås mycket grönsaker, en del nötter och kryddor för smak och antiinflammatorisk “boost” som håller sjukdomarna borta.

Rätterna tillagas så skonsamt som möjligt så att så mycket näring som möjligt bevaras i maten.

Rätterna är gluten-, mjölk- och sockerfria samt är noggrant provade för att smaka gott.

Kokboken Food Pharmacy varierar mellan snabba vardagsrätter och lyxiga finmiddagar.

Det handlar inte om dietmat. Fokus är istället på att maten skall vara nyttig.

Du hittar kokboken “Food Pharmacy" HÄR.

Fler boktips på antiinflammatorisk kost

Kom i balans med antiinflammatorisk kost : enkla recept till alla dagens måltider

En bra början för dig som vill komma igång med antiinflammatorisk mat. I boken får du praktisk vägledning över vad du kan äta och inte äta. Recepten är enkla att följa och tillagas i många fall på mindre än 30 min.

Köp boken här

Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflammatorisk livsstil : helheten, maten, forskningen, träningen, skönheten, insikten

Skriven av Maria Borelius som som är en prisbelönt vetenskapsjournalist och entreprenör. Hon berättar om sin egen resa från ryggont, klimakteriebesvär och depression till hennes egna upptäckt om hur antiinflammatorisk mat fick henne att må bättre. Boken innehåller både personliga reflektioner och erfarenheter samt praktiska tips på kurer, recept och inspiration om hur får ett nytt gladare liv.

Köp boken här

Artikelbilden är från Canva

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.