Måndag 5 Dec
Stockholm
KOMMERSIELL SEKTION. Artiklarna innehåller annonslänkar.

Självtesta för Covid-19 - “Antigen” Coronatest i hemmet

Priserna på självtest hemma har blivit billigare så du kan ha självtest hemma. Smidigt sätt att enkelt testa sig för att minska smittspridningen.

Läs mer

Artikeln innehåller reklamlänkar

Nu har priserna för Corona/Covid-19 självtest blivit så rimliga att man kan ha en packe liggande hemma. Om någon bekant fått Corona så kan det för säkerhets skull vara bra att börja med ett självtest hemma. 

Om det blir ett positivt resultat bör man kontakta 1177.se för råd om hur man skall gå tillväga.

Testerna visar med hög säkerhet (men inte till 100%) om du har Covid men kan i vissa fall också visa positivt trots att du inte har Covid. Man måste alltså alltså alltid komplettera testet om man testat positivt. På 1177.se får du vägledning om du har testat positivt med ditt självtest.

Sjävtestet för Covid/Corona är godkänd av läkemedelsverket och du hittar självtestet HÄR.

Bra att veta om Corona/Covid-19 självtest

Ett självtest för COVID-19 har fått dispens av Läkemedelsverket för att göra provtagning i hemmet av lekmän. Det är ett antigentest som visar om du har en pågående infektion och du får svar inom 15 minuter. Självtestet kan användas av både barn och vuxna men vårdnadshavare bör utföra provtagningen på barn. 

Du gör testet via provtagning i nässhåla, nässvabbtest.

Här hittar du corona-självtest som är godkänt av Läkemedelsverket

Symptomer Covid-19

Misstänker du att du har Covid-19? De vanligaste symptomen är feber, trötthet och torrhosta men även halsont, muskel- och ledvärk, huvudvärk eller diarré kan vara vara symptom. Vid dessa symptom ska du stanna hemma och vårda dig själv. Du kan enkelt testa dig hemma med ett självtest

Du bör omedelbart söka vård om du har andningssvårigheter, bröstsmärtor eller nedsatt rörelse- eller talförmåga. Det kan vara tecken på allvarlig Covid-19 symptom. 

Artikelbild är från Canva

Har du självtest för Covid liggande hemma ?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.