Hobbyfotografer flockas kring Ostindiefararen

Hobbyfotografer flockas kring Ostindiefararen från Göteborg som är på besök i Stockholm vid Skeppsbron


Hobbyfotografer flockas kring Ostindiefararen från Göteborg som är på besök i Stockholm vid Skeppsbron från 26 augusti till den 4 september 2021

Ostindiefararen från Göteborg är världens största seglande träskepp. Skeppet är en kopia av det ursprungliga skeppet som seglade till Asien på 1700-talet och som förliste i Göteborgs hamn år 1745. Många fotografer med sina kameror flockas nu på Skeppsbron.

Artikeln innehåller reklamlänkar

Skeppet började byggas av entusiaster år 1995 och sjösattes år 2003.

I förberedelserna för en återresa till Asien nästa år har man gjort en seglats till Stockholm. Skeppet seglar ungefär till Sandhamn och går med motor inomskärs i Stockholm.

Endast under tre dagar har besökare på Skeppsbron kunnat äntra fartyget och göra en rundvandring. Den 4 september återvänder Ostindiefararen till sin hemmahamn i Göteborg efter att legat vid Skeppsbron sedan 26 augusti.

Många hobbyfotografer flockas nu kring Skeppsbron

På kvällarna är det gott om fotografer vid kajen och nyfikna runtomkring har ett fint samtalsämne kring skeppet och dess historia.

Foto på en åskådare med proffskamera där slutaren varit öppen i en halv minut

Den här bilden är tagen av hobbyfotografen Mansour Mehri Nejad som genom sin mobiltelefon gav en åskådare sin bild. Mansour berättade att han lät kamerans slutare vara öppen i en halv minut för att få med alla fina färger på skeppet. När slutaren är öppen så länge krävs att människor står helt stilla för att det skall bli en tydlig bild. Bedöm själva hur denna åskådare gjorde.

Foto på hobbyfotografen Mansour Mehri Nejad tagen med en mobiltelefon

Hobbyfotografen Mansour Mehri Nejad blir själv fotograferad med en mobiltelefon av en åskådare. Man ser tydligt vid jämförelser av bilderna att proffskameran vann såvitt avser att få en fin bild på skeppet.

Skarpare bilder med rätt ljussättning

Ett tips när det gäller all form av fotografering är att ljussättningen är avgörande. Om du vill att din mobil skall ge skarpa bilder som inte behöver justeras så mycket, kan du t ex köpa en enkel utrustning för bra ljussättning HÄR.

Detta stativ har en LED ringbelysning på 10" med ett stadigt tripod-stativ med octopusben. 

Mobillampan ger ett attraktivt, mjukt och nästan skuggfritt ljus

Mobillampan ger ett attraktivt, mjukt och nästan skuggfritt ljus. Filmerna blir skarpare och det krävs mindre retusch så att man snabbt kan lägga ut bilderna på sociala medier. Det här stativet är perfekt som ljussättning för vlogging, fotografering och för  videoinspelning.

Justerbar ljusstyrka och en justerbar färgtemperatur

Med selfielampans ringbelysning kan du snabbt uppnå studiokvalitet utan att använda filter eller reflekterande skärmar för att mjuka upp ljuset. 

Lampan har tre ljuslägen – kallt, varmt och neutralt ljus (2700–7000K). Den har även justerbar ljusstyrka i tio steg så att bilden inte behöver lättas upp av externa ljuskällor – eller om du bara vill vara kreativ och leka med ljuset i dina bilder. Ljusstyrka och färgtemperatur reglerar du med hjälp av knappar på fjärrkontrollen, vilken sitter lättåtkomlig på strömsladden.

Funktion för ett effektfullt ögonblänk

Belysningen har även en effektfull funktion som ger ringformade reflektioner i ögonen. Reflektionerna tillför den där lilla extra gnistan i filmen eller fotot.

Extra stabilt och stadigt tripodstativ

Det kraftiga trebenstativet på 27,5 cm är stabilt och håller fotobelysningen och mobiltelefonen i ett stadigt grepp. Octopusfunktionen i stativet gör det även möjligt att böja benen för fotning och filming i alla tänkbara vinklar. De böjbara benen är utrustade med en greppvänlig yta av skumplast och de gummerade fötter står stadigt även mot ojämna ytor. Stativet är enkelt att ta isär och sätta ihop..

Flexibel och bärbar

Selfielampan är 26 cm i diameter och levereras med ett stativ, ett universellt mobilfäste passande de flesta mobiltelefoner på marknaden samt en USB-kabel med fjärrkontroll. Ringbelysningen drivs via USB-laddare 2,4A (säljs separat).

Använd en bra powerbank

Vill du ta din LED ringlight med dig där det inte finns tillgång till ström kan det vara smart att använda en powerbank som du kan hitta HÄR.

Artikelbilden är från Canva

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Caia Cosmetics bästa skönhetsprodukter att fynda på rea – passa på

16 Nov 2023, 10:46

Singles Day 2023: Här är butikerna som har rea – ska du shoppa?

6 Nov 2023, 00:00
Snart är det dags för Black Friday och den stora rean som kickar igång julhandel, men rean smygstartar med Singles Day redan nu på fredag! Vilka erbjudanden finns då under Singles Day? Du hittar svaren här!

Så hittar du de billigaste kontaktlinserna – 3 tips

20 Sep 2023, 08:54
I en värld där vi ständigt strävar efter att förenkla vår vardag, har kontaktlinser blivit ett självklart val för många som söker en lösning på sitt synproblem. Därför har vi samlat 3 tips för att hitta de bästa och billigaste kontaktlinserna online.

Kundklubben Zalando Lounge ger dig unika erbjudanden

11 Maj 2022, 10:01
Vad är det egentligen som är så bra med Zalando Lounge? Vi reder ut frågorna och förklarar hur tjänsten fungerar.

Hjälpmedel för amning

11 Maj 2022, 09:26
Vi har letat fram produkter som hjälper dig med amningen. Gör det mer bekvämt och låt pappan ge barnet mjölk ibland.

Fynda produkter till sommarens grillning - upp till 75% rabatt

9 Maj 2022, 13:49
Tips till dig som ska grilla i sommar. Hitta praktiska produkter som gör grillandet lite mer njutningsfullt.