Black Friday - vi har samlat de bästa kampanjerna

I år 2021 infaller den stora köpfesten "Black Friday" på fredagen den 26 november. 3 dagar senare måndagen den 29 november infaller "Cyber Monday".


I år 2021 infaller den stora köpfesten Black Friday på fredagen den 26 november. Tre dagar senare, måndagen den 29 november år 2021 infaller Cyber Monday. 

Det är klokt att redan nu se på vad man vill hitta för julklappar inför dessa dagar då e-handlare satsar stort på stora rabatter för att få en rivstart på den viktiga julhandeln.

Denna artikel innehåller annonslänkar

Hitta bästa rabatterna för dig

Vad planerar du att handla under black week? Vi har gjort det enkelt för dig att navigera mellan alla kampanjer och rabatter. 

Rabatter inom:

Mode

Skönhet

Hem & inredning

Barn & familj

Teknik & hemelektronik

Aktuella kampanjer under Black Week

Historik om Black Friday som i år 2021 infaller fredagen den 26 november

Black Friday har länge varit USA:s största shopping och REA-dag. Black Friday är starten på julhandeln och en relativt stor del av omsättningen hos handlarna kommer från tiden mellan Black Friday och årsskiftet.

Black Friday är i USA en klämdag som infaller efter Thanks giving så att amerikanarna i allmänhet är lediga i tre dagar.

Ursprungligen kommer begreppet Black Friday från Philadelfia i början av 1960-talet. Handlarna noterade en stor ökning av trafik- och fotgängartrafik. Handlarna började då med stora rabattkampanjer för att ge billiga erbjudanden till alla lediga människor.

Från år 2013 började flertalet svenska butikskedjor och e-handlare ge stora rabatter just på Black Friday och idag har det blivit en dag som alla noterar för att göra fynd.

Efter hand har Black Friday utvecklats till “Black Weekend” och “Black Week” vilket fått konsumentverket att varna för avbetalningsköp som de ser att folk i stor utsträckning gör en dessa dagar.

Historik om Cyber Monday som i år 2021 infaller måndagen den 29 november

Cyber Monday har i USA faktiskt passerat Black Friday som den största shoppingdagen på året och Cyber Mondays betydelse växer också stadigt i Europa och Sverige.

Namnet Cyber Monday får sitt namn från ökningen av onlineshopping som skett måndagen efter Thanksgiving i USA.

Kunder som missat erbjudanden på fredagen köpte istället online på måndagen. När e-handlarna märkte denna tendens startade traditionen att kraftigt rabattera sina varor även på måndagen efter Black Friday.

År 2017 noterades den största shoppingdagen i USA:s historia dittills på Cyber Monday.  Försäljningen uppgick då till ca 7 miljarder dollar. Numera ligger beräknas omsättningen hamna närmare 550 miljarder dollar.

I och med att näthandeln generellt ökar så ökar också betydelsen av Cyber Monday.

Under shoppingdagarna Black Friday och Cyber Monday kan de vara bra idé att söka på sociala medier som t ex Twitter

På Twitter kan man t ex söka #BlackFriday eller mer specifikt #BlackFridaysmoking om man letar efter bra erbjudanden för just en smoking. Handlarna använder också sina egna sociala medier som Facebook för snabba erbjudanden som till exempel “De första 100 köpen får 85% rabatt - övriga får 50%”.

Artikelbilderna är från Canva

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Caia Cosmetics bästa skönhetsprodukter att fynda på rea – passa på

16 Nov 2023, 10:46

Singles Day 2023: Här är butikerna som har rea – ska du shoppa?

6 Nov 2023, 00:00
Snart är det dags för Black Friday och den stora rean som kickar igång julhandel, men rean smygstartar med Singles Day redan nu på fredag! Vilka erbjudanden finns då under Singles Day? Du hittar svaren här!

Så hittar du de billigaste kontaktlinserna – 3 tips

20 Sep 2023, 08:54
I en värld där vi ständigt strävar efter att förenkla vår vardag, har kontaktlinser blivit ett självklart val för många som söker en lösning på sitt synproblem. Därför har vi samlat 3 tips för att hitta de bästa och billigaste kontaktlinserna online.

Kundklubben Zalando Lounge ger dig unika erbjudanden

11 Maj 2022, 10:01
Vad är det egentligen som är så bra med Zalando Lounge? Vi reder ut frågorna och förklarar hur tjänsten fungerar.

Hjälpmedel för amning

11 Maj 2022, 09:26
Vi har letat fram produkter som hjälper dig med amningen. Gör det mer bekvämt och låt pappan ge barnet mjölk ibland.

Fynda produkter till sommarens grillning - upp till 75% rabatt

9 Maj 2022, 13:49
Tips till dig som ska grilla i sommar. Hitta praktiska produkter som gör grillandet lite mer njutningsfullt.