5 presenttips samt bakgrund och historien kring Fars dag

På initiativ av det Nordiska handelssamfundet år 1949 tillsattes en kommitté som fick i uppdrag att sprida kännedom om “Fars dag”.


På initiativ av det Nordiska handelssamfundet år 1949 tillsattes en kommitté som fick i uppdrag att sprida kännedom om “Fars dag”. Till en början firades fars dag i juni som i USA, men i Norden (förutom Danmark) senarelades firandet av fars dag till andra söndagen i november, alltså för i år 2021 till den 14 november.

Artikeln innehåller reklamlänkar

Fars dag historia och bakgrund

Anledningen till att man flyttade fars dag från juni till november, var för att dagen skulle ligga bättre i förhållande till firandet av “Mors dag”.

Mors dag har i Sverige firats längre än fars dag. Men under 1970-talet när pappans roll i familjen mer betonades, fick fars dag större popularitet.

Firandet av fars dag kommer från USA och börja få sin form redan i början av 1900-talet. Det första tecknet man hittat är när Sonora Dodd i staten Washington ville hedra sin far som ensam tog hand om familjen efter att Sonoras mamma dött i barnsäng.

3 prisvärda presenttips till far inför fars dag den 14 november 2021

1. Flexibel bitshållare till far på fars dag

En flexibel och böjbar bitshållare kan vara räddningen när skruven sitter tight till och är den perfekta presenten till far på fars dag. Du hittar den böjbara bitshållaren HÄR.

2. Städborste till skruvdragaren till far på fars dag

Hjälp pappa att kunna skrubba badrummet ordentligt med denna fiffiga borsten som han kan monter på sin skruvdragare. Badrummet blir skinande rent på ett enkelt sätt.

Du hittar denna roliga present till pappa på Fars dag HÄR.

3. Multihylsa istället för att hitta rätt nyckelsats

Med en multihylsa som formar sig efter den aktuella skruven behövs ingen hylsnyckelsats. Multihylsan formar sig själv efter skruvar från 15 millimeter till 16 millimeter.

Denna perfekta present till pappa på fars dag hittar du HÄR.

Artikelbild är från Canva

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!