Robotdammsugare
Robotdammsugare - Foto: Canva

Bästa robotdammsugaren enligt Råd & Rön

Råd & Rön konstaterar att en robotdammsugare aldrig kan bli så bra som en vanlig dammsugare. Men för oss som inte roas av att dammsuga kan det ändå vara ett bra alternativ.


Artikeln innehåller reklamlänkar

I de test som Råd & Rön utför så sätts ett stort vardagsrum ihop på ett sätt som kan anses vara brukligt med soffa, bord, TV-bänk, golvlampor m.m.

Råd & Rön har kommit fram till att en robotdammsugare kan röja undan som en sopborste eller handdammsugare, men inte helt ersätta en vanlig dammsugare som behövs vid tillfällen man vill storstäda.

De dammsugare som testats är relativt lika och skiljer sig främst när det gäller vikt och storlek. Priserna skiljer sig dock stort mellan de olika modellerna.

Laddningstiden mellan de olika modellerna varierar också stort från cirka en timma till cirka sju timmar. Två till tre timmar är den vanligaste laddningstiden.

Högst poäng för robotdammsugare i Råd & Röns test

Högsta poängen (58 poäng) i Råd & Röns test fick Neato Botvac D4 Connected.

Neato Botvac D8 

Neato Botvac D8 är Neato-familjens mest kraftfulla robotdammsugare. Du kan ställa in ett schema för när du vill att dammsugning skall ske. Vill man ha den bästa så är priset lite högt.

Råd & Rön nämner Netonnets robotdammsugare “Andersson” som ett bra prisvärt alternativ

Netonnets egna robotdammsugare “Andersson RVC 2” är ett prisvärt alternativ till de dyrare varianterna och har endast tre poäng mindre från Råd & Rön än Neato Botvac D4 Connected ovan.

Robotdammsugaren Andersson RVC 2

Netonnets egna robotdammsugare Andersson RVC 2.0 dammsuger och våtmoppar och har en batteritid om ca 2,5 timmar. 

Robotdammsugaren styrs enkelt med en app eller fjärrkontroll. Appen “Smart Life” fungerar både för IOS (Apple) och Android.

Den låga höjden 7,5 centimeter gör att den kommer åt bättre än många andra modeller på marknaden.

Artikelbilden är från Canva

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!