Stockholm
KOMMERSIELL SEKTION. Artiklarna innehåller annonslänkar.

Svenska Olympialaget utvecklar sina tävlingskläder inför vinter OS 2022 med Uniqlo

Svenska Olympialaget utvecklar sina tävlingskläder inför vinter OS 2022 med Uniqlo

Läs mer

VD för svenska Olympia kommittén Peter Reinebo säger att Uniqlo hjälpte det svenska Olympialaget att uppnå sina mål under sommar OS i Japan 2021. Samarbetet fortsätter och Uniqlo utrustar nu vårt Olympiska lag även inför vinter OS i Kina 2022.

Tadashi Yanai, VD för japanska Uniqlo säger att Uniqlos designers lärt sig mycket av svensk kultur som sätter värde på vacker och enkel design för en modern livsstil och från sportslig skicklighet från Sveriges Olympiska atleter. Uniqlo kommer fortsätta samarbeta med Sveriges Olympiska atleter med syfte att bidra till sportens och Sveriges atleters utveckling.

Peter Reinebo säger att svenska Olympialaget kommer fortsätta sitt samarbete med Uniqlo för en bättre och bättre samverkan mellan sport, kläder och prestation.

Åsa Llinares Norlin, ordförande för svenska paraolympiska kommittén säger att Uniqlo under sommar OS i Japan 2021 var till stor hjälp att få de paraolympiska atleterna att prestera efter sitt bästa.

Uniqlos kollektion för det svenska laget inför vinter OS 2022 bygger från tidigare framgångar och erfarenheter sommar OS 2021. Nu lanseras särskilda “Life Wear” med tävlingskläder för skidor, snowboard och curling som kommer användas av de svenska atleterna under vinter OS.

För att skapa Olympialagets sportkollektion inför vinter OS i China 2022 har Uniqlo involverat de svenska atleterna genom hela designprocessen.

Med alla detaljer testade av de svenska atleterna och av Uniqlos japanska laboratorium för simuleringar, har sportkollektionen utvecklats med ett smart “lager på lager” system för att ge de svenska atleterna största möjlighet till goda sportprestationer under vinter OS 2022.

Hitta dina sportkläder hos Uniqlo HÄR

Läs mer om Uniqlo Fleece kollektion HÄR.

Läs mer om Uniqlo Cashmere och skötselråd på Loppi HÄR.

Källa till artikeln: Pressrelease från FRG HÄR.

 

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.