Söndag 23 Jan
Stockholm
KOMMERSIELL SEKTION. Artiklarna innehåller annonslänkar.

Uniqlo arbetar in sig på Göteborgsmarknaden

Nu har japanska Uniqlo haft sin fina butik i Göteborg sedan 23 april 2021. På över tusen kvadratmeter finns härliga vardagskläder som kan blandas med lyx.

Läs mer

Nu har japanska Uniqlo haft sin fina butik i Göteborg sedan 23 april 2021. På över tusen kvadratmeter finns härliga vardagskläder som kan blandas med lyx.

Innehåller reklamlänkar

Business region göteborg har överlämnat “stadens nyckel” för att uppmärksamma Uniqlos engagemang för hållbarhet.

Nyckeln till Göteborg har Uniqlo fått för sin satsning på Fredsgatan i Göteborg, dels för sitt hållbarhetsengagemang i stort men också speciellt för sitt samarbete Textilhögskolan i Borås och det lokala möbelföretaget Modly Studios.

Studenterna på Textilhögskolan har fått spillmaterial från Uniqlos återvinningsprogram för att studenterna skall kunna ge nytt liv till klädesplagg som har tillverkningsfel.

Uniqlos val att lägga sin tredje skandinaviska butik i Göteborg uppskattas av Business Region Göteborg.

Operativa chefen för Skandinavien, Uniqlo Europa anser att det för Uniqlo är naturligt att utveckla sin verksamhet genom att öppna en butik i en så pulserande och dynamisk stad som Göteborg. Uniqlo tycker att det är utvecklande och spännande att lära sig från studenterna och deras perspektiv på innovation, återvinning och medvetenhet om en cirkulär verksamhet för mode.

Nyckeln till Göteborg

Business Region Göteborg delar ut “Nyckeln till Göteborg” med syftet att uppmärksamma internationella satsningar i Göteborg och skälen till utnämningen kan variera. Andra företag som fått nyckeln till Göteborg är Volvo Cars, CEVT, HCL Technologies och Mentor Mate.

Uniqlos fleeceväst för inomhusbruk

Uniqlos fleeceväst värmer skönt även inomhus när det är lite kyligt. Denna fleecevästen från Uniqlo hittar du HÄR.

Läs mer om Uniqlo Fleece kollektion HÄR.

Läs mer om Uniqlo Cashmere kollektion HÄR.