Torsdag 15 Apr
Stockholm
KOMMERSIELL SEKTION. Artiklarna innehåller annonslänkar.
KOMMERSIELL SEKTION. Artiklarna innehåller annonslänkar.

Mors dag: Present till mamma som gör dig till favoritbarnet

Sista söndagen i maj är dagen vi vill visa våra älskade mammor extra kärlek. Behöver du inspiration? Vi tipsar om presenterna som gör dig till favoritbarnet!
Sista söndagen i maj är dagen vi vill visa våra älskade mammor extra kärlek. Behöver du inspiration? Vi tipsar om presenterna som gör dig till favoritbarnet!. Foto: Foto: VGstockstudio/Shutterstock.com

Sista söndagen i maj är dagen vi vill visa våra älskade mammor extra kärlek. Behöver du inspiration? Vi tipsar om presenterna som gör dig till favoritbarnet!

Läs mer

De säger att ett barn kostar omkring 1.4 miljoner att försörja. Ta tillfället i akt att visa din mamma uppskattning tillbaka. 

Present till mamma: Värmeplatta

Tar det flera timmar för henne att dricka upp kaffekoppen, eller är hon en av dem som glömmer bort den? På den här värmeplattan kan hon ställa muggen och alltid ha den där nybryggda känslan. Köp den här!

Present till mamma: Oljearmband

Det här är inte vilket armband som helst – utan ett aromaterapiarmband. Livets träd är en symbol för familjen så droppa i några droppar av favoritoljan och låt henne påminnas. Du kan köpa det här!

Present till mamma: Nyckelspårare

Så många gånger man önskat att telefonen har en “hitta min nyckel”-funktion. Nu kan hon sätta trackern på nyckelringen (eller på något annat hon behöver hålla koll på!) och spåra den med bluetooth. Klicka hem den här för 306,64 kronor!

Present till mamma: Parfym

Parfym är sällan något man unnar sig själv. Ge bort en härligt doftande parfym som kommer räcka till nästa Mors dag. Här kan du köpa den för 860 kronor!

Present till mamma: Duschbomb

Skäm bort mamma med badbomber för duschen och ge henne en spaupplevelse hemma. Det här är perfekt för alla som inte har möjlighet att ta ett långt och skönt bad – ta en lång och skön dusch istället! Klicka hem dem här!

Present till mamma: Väckarlampa

Vem hade inte velat få bättre morgnar i present? Bli väckt på ett naturligt sätt med en simulerad soluppgång med den här mångfunktionella lampan som även är en väckarklocka. Den blir din för 1268 kronor!

Present till mamma: Mjukisset

Att vara mamma är ett heltidsjobb. Ge bort ett mjukisset som hon kan ha på sig när hon välförtjänt myser ner sig i soffan. Klicka hem det här för 699 kronor!

Present till mamma: Mamma-bok

Det kan vara bra att skicka med några näsdukar i det här paketet. Mammas tårkanaler kommer definitivt bli okontrollerbara med den här presenten. Här kan du klicka hem boken!

Present till mamma: Mobilstativ

Det här är en pryl som man inte visste att man ville ha förrän man har en. Låt händerna vara fria medan du tittar på videor, läser, facetajmar eller varför inte bara sätta på skön musik och låta ljudförstärkaren jobba. Här kan du köpa stativet!

Present till mamma: Kaspelmaskin

Det finns få saker som slår en god kopp kaffe på morgonen. Skäm bort henne med en kapselmaskin. Klicka hem den just nu för 496 kronor!

Present till mamma: Bok

Ge bort en bok som är proppfull med svenska hjältinnor. Kanske vill du pyssla ihop en till sida tillägnad till mamma för att göra den extra speciell – hon är ju ändå allas våra hjältar. Här kan du köpa boken!

Present till mamma: Bokmärke

Har din mamma också en “böcker att läsa”-lista? Det är dags att göra sig av med bokmärket man får gratis i bokhandeln och köpa ett lyxigare.Köp bokmärket här!

Present till mamma: Strumpor

Visa din uppskattning med dessa kärleks-strumpor som är värmande för både själen och fötterna. En enkel present som säger mycket. Klicka hem dem här för 299 kronor!

Present till mamma: Xlash ögonfransserum

Ögonfransserumet som förändrar liv. Pigga upp både hennes liv och ögon med Xlash. Här köper du det!

Present till mamma: Ostbräda

Bland det bästa med att komma hem till mamma är maten. Ge henne en ostbräda – hint, hint! Här köper du den!

Present till mamma: Ansiktsolja

En ansiktsolja som skämmer bort huden och skapar det där eftertraktade glowet som alla snackar om. Här köper du den för 495 kronor!

Present till mamma: Värmeborste

Få kontroll över barret med några drag med den här värmeborsten. Den sparar in tid och gör rutinen smidigare. Köp den här för 1699 kronor!

Present till mamma: Träningsbyxor

Stilrena och bekväma träningsbyxor som passar lika bra på gymmet som hemma. Här klickar du hem dem!

Present till mamma: Påslakanset

Mammor förnyar ut sina sängkläder alltför sällan. Gör det åt henne med detta lyxiga påslakanset i linne. Här kan du köpa det!

Present till mamma: Behållare med tappkran

Toppenpresent om det ofta är fullsatt runt matbordet – nu behöver ingen gå törstig. Köp den här för 399 kronor!

Present till mamma: Pyjamas

När köpte hon är pyjamas senast? Ta saken i egna händer och ge bort ett härligt pyjamasset.Köp det här för 499 kronor!

Present till mamma: Poster Mother

Ge bort en poster som platsar i alla hem. Köp till en ram för att göra din present lite lyxigare. Köp den här för 299 kronor!

Varför firar vi Mors dag?

Sista söndagen i maj firar vi Mors dag. Det hela började med att det var dagen då barn som bodde borta hälsade på i sitt föräldrahem. Det var som en hemvändardag där barnen förväntades ha med sig presenter till sin mamma. Idag har vi ett mer modernt firande efter den amerikanska lärarinnan Anna Jarvis som på årsdagen av hennes mammas bortgång arrangerade en gudstjänst där moderskärlek stod i fokus.

1919 började vi i Sverige fira Mors dag på allvar. Det var författarinnan Cecilia Bååth-Holmberg som föreslog att vi skulle fira mammor genom att ge henne blommor. Året därpå gavs ett häfte ut i Sverige med instruktioner om hur Mors dag skulle firas. Så här såg det ut:

Instruktioner till Mors dag:

  • Svenska flaggan hissas från hemmets flaggstång.
  • Barnen sjunger en morgonsång till mamma.
  • Barnen gör iordning frukost som dem bjuder mamma på. Hon hedras också med blommor och en present.
  • Barnen tar över sysslorna och mamman får ledigt från allt hushållsarbete.
  • Mot kvällen festar man till det lite där det förväntas att pappan ska vara med.

Läs även: Present till henne – uppmärksamma kvinnodagen