ANNONS: Innehåll i samarbete med TV.nu

7 saker du bara känner igen om du växte upp med tjock-TV

Det fanns faktiskt en tid före obegränsat streamingutbud och TV-tittande via smartphones. Väck minnena till liv med den här listan.


Det var bättre förr. Det säger många men var det verkligen så? 

Inte i TV-världen i alla fall. 

Du minns säkert tiden när man bläddrade i papperstidningen för att hitta sitt favoritprogram. Nu är det annorlunda. Genom TV.nu-appen guidas du till innehållet från bland annat Netflix, HBO Nordic, C More och SVT Play. Appen visar dig vilken streamingtjänst som visar det du efterfrågar och den visar även om filmen eller serien visas på linjär-TV.

Visst är utvecklingen ganska fin, eller vill man gå tillbaka till det här? 

1. Det ständiga bråket om fjärrkontrollen

Om det inte var du och ditt syskon som slet varandras hår över vem som skulle få välja TV-program var det någon förälder som prompt var tvungen att se på Aktuellt. Av någon anledning verkade det alltid gå samtidigt som din favoritserie?

2. Avundsjukan på kompisarna med fler kanaler än du

Att skryta om hur många TV-kanaler man hade gjorde en till garanterad vinnare på skolgården. Alla ville följa med hem till den där kompisen med ”över 200 kanaler”. Att det sedan var typ 10 kanaler som visade program man faktiskt ville se spelade inte lika stor roll.

3. Det dåliga TV-utbudet mitt på dagen

Nu kan man spendera en hel vecka i sängen med Netflix. Annat var det förr – då var du förvisad till att titta på de program som sändes på TV, och utbudet klockan 13 en tisdag var inte kittlande. Många repriser av That 70’s show, Antikrundan och diverse doktorsserier har det blivit genom åren.

4. Den här bilden…

5. Barnprogrammen på helgmorgnarna

Inget väcker lika mycket nostalgi som introt till klassiker som Nicke & Nilla, Tillbaka till Vintergatan, Pokémon, Bumbibjörnarna, Dr Mugg med flera. 

6. Den långa väntan på att ens favoritserie skulle komma till Sverige 

Innan man kunde streama serier fick vi vänta på att amerikanska serier som Desperate Housewives och Grey’s Anatomy skulle komma till Sverige – flera månader efter att de hade sänts i USA. Dessutom var det avgörande att passa tiden. Missade du veckans avsnitt? Tråkigt, då hade du ingen chans att se om det utan fick helt enkelt försöka hänga med i handlingen ändå.

7. Att läsa TV-tablån i dagstidningen

Numera finns TV-tablån ett knapptryck bort men det var inte länge sedan man behövde slå upp den i dagstidningen. Och hade någon slängt tidningen så fick du gissa dig fram.

TV.nu guidar dig till över 20 000 filmer och serier 

Ladda ner TV.nu-appen för möjligheten att ta del av 20 000 filmer och serier från streamingjättar som Netflix, HBO Nordic, C More och SVT Play. Med deras sökfunktion kan du söka på en film eller serie, och se direkt vilken streamingtjänst som har den. 

Här laddar du ner appen till både iPhone och Android

TV
Senaste nytt

När de folkkära tv-formaten backar, blomstrar podcastbranschen ytterligare?

22 Sep 2023, 10:04

30 Mar 2022, 09:46
Artikeln uppdateras.

3,7 miljarder* i nattens jackpotdragning – så får man 3 bet för 35 kr

3 Jul 2020, 16:25
Idag på USA:s självständighetsdag kan någon vinna 3,7 miljarder*. Det är i populära PowerBall man kan ta hem miljardpotten – som är helt unik för svenska spelare. Nu har spelsajten Lottoland dessutom ett erbjudande lagom till nattens dragning.

7,4 miljarder* i helgens jackpottar: För 25 kr får man lägga 2 bet

25 Jun 2020, 08:45
3,7 miljarder kronor* ligger i potten för PowerBall. Samma summa ligger även i potten för MegaMillions. Det finns alltså chans på två olika miljardpottar och totalt 7,4 miljarder kronor* på en och samma helg nu när Lottoland har valt att boosta jackpotten för enbart svenskar.

Klockorna vi älskar - för alla tillfällen

13 Mar 2020, 10:56
Möjligheten att kunna mixa och matcha klocka efter både outfit och humör är viktigt för den modeintresserade kvinnan. Här listar vi 12 presentaskar med klockor från grymma Boom Watches!

5 sanningar om din tandborste

18 Feb 2020, 09:03
Vi lägger massor av tid på träning, kost och hygien, men glömmer lätt att vår munhygien är minst lika viktigt för ett hälsosamt liv. Visste du att genomsnittssvensken byter tandborste/tandborsthuvud 1,4 gånger per år, vilket låter lite ofräscht ... Så hur ofta ska man egentligen byta tandborste?