Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med Ferratum

Så sparar du pengar efter sommaren – här är 7 superenkla tips

1 av 1

Sponsrat innehåll | 04/08/2017 14:12

Sommaren har med all sannolikhet tagit hål på plånboken, men det går att reparera den med några spartips.

Under sommaren finns det en viss tendens att pengarna ryker alldeles för snabbt. Lockelserna är många och oväntade utgifter är tyvärr något som även händer under sommaren. Om du har hamnat i en sådan situation kan ett snabblån upp till 20 000 kronor från Ferratum vara en idé, och kan betalas ut samma dag om du får din ansökan beviljad (här kan du läsa mer om lånet). 

Men det kan även vara en bra idé att bli sparsammare då ett snabblån endast är till för plötsliga ekonomiska behov. Vi ger dig därför sju superenkla spartips som du kan ta del av här nedan. 

1. Sälj saker på nätet

Du anar inte hur mycket skräp det går att sälja på nätet. Om du även har en gammal spelkonsol som ligger någonstans på vinden då är du hemma!

2. Drick kaffe på jobbet eller använd termos

Starta dagen med att fixa dig lite kaffe som du sedan tar med dig till jobbet i en termos. När det sedan är dags att lämna arbetet för dagen fyller du upp termosen. Hur enkelt som helst och du slipper onödiga och dyra kaffeköp ute på stan. 

3. Bestäm matdagar på jobbet 

Det är en väldigt bra idé att gå ihop med några kollegor och tilldela alla en vecka var där ens uppgift är att laga mat till alla. Det blir en jobbig vecka men sen får du koppla av helt i några. Drömmen! 


4. Låna kläder av vänner 

Det här är inte snålt om du nu skulle vara rädd för att framstå som en. Det här är bara smart och snällt mot miljön. Vi kan lova dig att dina kompisar har kläder i garderoben som de inte älskar men som du säkert har suktat efter någon dag. 

5. Budgetera 

Med en budget har du bättre koll på din ekonomi och kan lättare planera dina spontana inköp under månaden. Att fixa en budget är inte heller svårt och kan faktiskt vara riktigt kul om man lägger ner lite tid på det med ett fint Excel-ark där du fyller i allt du gör. Det blir som en liten sport efter en stund. 

6. Gör ditt eget snus 

Du behöver inte börja snusa om du inte snusar men om så är fallet, kan det vara värt att göra sitt eget, det är mycket billigare och faktiskt inte så svårt. 

7. Sluta snusa och röka 

Ja, eller så gör du det istället för att göra eget. 

Har sommaren varit dyr?