ANNONS: Innehåll i samarbete med Ferratum

Så sparar du pengar efter sommaren – här är 7 superenkla tips

Sommaren har med all sannolikhet tagit hål på plånboken, men det går att reparera den med några spartips.


Under sommaren finns det en viss tendens att pengarna ryker alldeles för snabbt. Lockelserna är många och oväntade utgifter är tyvärr något som även händer under sommaren. Om du har hamnat i en sådan situation kan ett snabblån upp till 20 000 kronor från Ferratum vara en idé, och kan betalas ut samma dag om du får din ansökan beviljad (här kan du läsa mer om lånet). 

Men det kan även vara en bra idé att bli sparsammare då ett snabblån endast är till för plötsliga ekonomiska behov. Vi ger dig därför sju superenkla spartips som du kan ta del av här nedan. 

1. Sälj saker på nätet

Du anar inte hur mycket skräp det går att sälja på nätet. Om du även har en gammal spelkonsol som ligger någonstans på vinden då är du hemma!

2. Drick kaffe på jobbet eller använd termos

Starta dagen med att fixa dig lite kaffe som du sedan tar med dig till jobbet i en termos. När det sedan är dags att lämna arbetet för dagen fyller du upp termosen. Hur enkelt som helst och du slipper onödiga och dyra kaffeköp ute på stan. 

3. Bestäm matdagar på jobbet 

Det är en väldigt bra idé att gå ihop med några kollegor och tilldela alla en vecka var där ens uppgift är att laga mat till alla. Det blir en jobbig vecka men sen får du koppla av helt i några. Drömmen! 


4. Låna kläder av vänner 

Det här är inte snålt om du nu skulle vara rädd för att framstå som en. Det här är bara smart och snällt mot miljön. Vi kan lova dig att dina kompisar har kläder i garderoben som de inte älskar men som du säkert har suktat efter någon dag. 

5. Budgetera 

Med en budget har du bättre koll på din ekonomi och kan lättare planera dina spontana inköp under månaden. Att fixa en budget är inte heller svårt och kan faktiskt vara riktigt kul om man lägger ner lite tid på det med ett fint Excel-ark där du fyller i allt du gör. Det blir som en liten sport efter en stund. 

6. Gör ditt eget snus 

Du behöver inte börja snusa om du inte snusar men om så är fallet, kan det vara värt att göra sitt eget, det är mycket billigare och faktiskt inte så svårt. 

7. Sluta snusa och röka 

Ja, eller så gör du det istället för att göra eget. 

Har sommaren varit dyr?
Tack för din röst!
Senaste nytt

När de folkkära tv-formaten backar, blomstrar podcastbranschen ytterligare?

22 Sep 2023, 10:04

30 Mar 2022, 09:46
Artikeln uppdateras.

3,7 miljarder* i nattens jackpotdragning – så får man 3 bet för 35 kr

3 Jul 2020, 16:25
Idag på USA:s självständighetsdag kan någon vinna 3,7 miljarder*. Det är i populära PowerBall man kan ta hem miljardpotten – som är helt unik för svenska spelare. Nu har spelsajten Lottoland dessutom ett erbjudande lagom till nattens dragning.

7,4 miljarder* i helgens jackpottar: För 25 kr får man lägga 2 bet

25 Jun 2020, 08:45
3,7 miljarder kronor* ligger i potten för PowerBall. Samma summa ligger även i potten för MegaMillions. Det finns alltså chans på två olika miljardpottar och totalt 7,4 miljarder kronor* på en och samma helg nu när Lottoland har valt att boosta jackpotten för enbart svenskar.

Klockorna vi älskar - för alla tillfällen

13 Mar 2020, 10:56
Möjligheten att kunna mixa och matcha klocka efter både outfit och humör är viktigt för den modeintresserade kvinnan. Här listar vi 12 presentaskar med klockor från grymma Boom Watches!

5 sanningar om din tandborste

18 Feb 2020, 09:03
Vi lägger massor av tid på träning, kost och hygien, men glömmer lätt att vår munhygien är minst lika viktigt för ett hälsosamt liv. Visste du att genomsnittssvensken byter tandborste/tandborsthuvud 1,4 gånger per år, vilket låter lite ofräscht ... Så hur ofta ska man egentligen byta tandborste?