Gillar du att spoila serier? Då borde du läsa det här

​Det finns fyra riktlinjer du bör förhålla dig till när det kommer till att spoila TV-serier och filmer.


Tycker du att det är jobbigt när någon spoilar din favoritserie? Ja, vi med! 

Men hur ska man veta när man får prata om det senaste avsnittet, och när man bör vara tyst? Lugn, vi har tagit fram fyra riktlinjer du bör förhålla dig till för att inte hamna på ond fot med någon.

1. Du får inte spoila om det är mindre än 7 dagar efter att det senaste avsnittet av en TV-serie har visats. Är det mer än 7 dagar ansvarar var och en själv för att inte råka ta del av handlingen, om man har för avsikt att se serien.

2. Om det är det sista avsnittet på en säsong av en TV-serie gäller samma riktlinjer som för punkt 1, men tidsspannet är 14 dagar. Detta för att skadan potentiellt är större.

3. För biofilmer gäller 30 dagars karantän då man inte får spoila handlingen och/eller slutet. Om det gått mer än 30 dagar och du inte vill veta handlingen, får du helt enkelt lämna rummet eller hålla för öronen.

4. Om en majoritet av personerna i ett samtal inte har sett en film/serie men har för avsikt att göra det inom 3 dagar, så får man inte spoila. Detta gäller oavsett hur gammal serien eller filmen är.

Om någon spoilar ändå – gör det här 

Nu är vi inte sådana. Vi vet att det här inte kommer följas. Personer kommer spoila ändå. Och om det sker, kan du nu glömma bort hela, eller delar av, TV-serier och filmer som man själv väljer - genom självhypnos. 

Samsung har tillsammans med hypnotisören Fredrik Praesto tagit fram det digitala verktyget Unspoil Me.

Praesto har skapat en 18 minuter lång digital ljudupplevelse, skräddarsydd för att glömma bort TV-serier, där användaren blir guidad genom självhypnos. Det är ingen garanti att det funkar för just dig, då alla reagerar olika på hypnos. Men visst är det värt ett försök? 

Här kan du uppleva Unspoil Me (18-årsgräns). 

Strunta i laptopen – se på TV med bättre bildkvalité

Se till att maxa din binge-watchingupplevelse genom riktigt bra bildkvalité på din TV.

Samsungs nya QLED TV-modeller har en fantastisk bildkvalitet med kraftfull HDR-kapacitet. HDR är en videoteknologi som låter detaljerna framträda – även i väldigt ljusa och mörka partier på skärmen. QLED har fantastisk ljusstyrka som kan ge dig bra bild, oavsett om du tittar natt eller dag. Dessutom hittar du Live TV, underhållnings-appar och mängder med streamingtjänster, lättillgängligt i Smart Hub-menyn. Perfekt när man ska binge-watcha en serie alltså.

Här kan du få veta mer om Samsungs QLED TV

*Du måste vara över 18 år för att testa på självhypnosen. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

När de folkkära tv-formaten backar, blomstrar podcastbranschen ytterligare?

22 Sep 2023, 10:04

30 Mar 2022, 09:46
Artikeln uppdateras.

3,7 miljarder* i nattens jackpotdragning – så får man 3 bet för 35 kr

3 Jul 2020, 16:25
Idag på USA:s självständighetsdag kan någon vinna 3,7 miljarder*. Det är i populära PowerBall man kan ta hem miljardpotten – som är helt unik för svenska spelare. Nu har spelsajten Lottoland dessutom ett erbjudande lagom till nattens dragning.

7,4 miljarder* i helgens jackpottar: För 25 kr får man lägga 2 bet

25 Jun 2020, 08:45
3,7 miljarder kronor* ligger i potten för PowerBall. Samma summa ligger även i potten för MegaMillions. Det finns alltså chans på två olika miljardpottar och totalt 7,4 miljarder kronor* på en och samma helg nu när Lottoland har valt att boosta jackpotten för enbart svenskar.

Klockorna vi älskar - för alla tillfällen

13 Mar 2020, 10:56
Möjligheten att kunna mixa och matcha klocka efter både outfit och humör är viktigt för den modeintresserade kvinnan. Här listar vi 12 presentaskar med klockor från grymma Boom Watches!

5 sanningar om din tandborste

18 Feb 2020, 09:03
Vi lägger massor av tid på träning, kost och hygien, men glömmer lätt att vår munhygien är minst lika viktigt för ett hälsosamt liv. Visste du att genomsnittssvensken byter tandborste/tandborsthuvud 1,4 gånger per år, vilket låter lite ofräscht ... Så hur ofta ska man egentligen byta tandborste?