ANNONS: Innehåll i samarbete med Samsung

5 saker alla borde ha koll på när man köper en TV

Här är 5 frågeställningar du borde ha när du ska köpa en ny TV.


Många svenskar spenderar mycket tid på TV-serier och filmer. En studie visar att fler än var fjärde person i befolkningen lägger i snitt 6-10 timmar i veckan på att titta på TV-serier. Var tionde tittar 11-15 timmar i veckan, enligt en undersökning genomförd av GFK Norm.* 

Det har lett till att begrepp som binge-watching har fötts. Att välja rätt TV för att maxa sitt TV-tittande har således aldrig varit viktigare.
I och med det ökade tittandet, finns det en större risk att råka ut för spoilers. Det är också något som Samsung uppmärksammat med Unspoil me där du kan genomföra självhypnos för att glömma bort en egenvald TV-serie eller film. Här kan du läsa på mer om det

Vad du bör tänka på vid köp av TV 

Det finns en del saker att tänka om det är dags att köpa en ny TV. Du kan bland annat spara pengar, få bättre upplevelse och ett snyggare rum. 

Det här bör du tänka på. 

1. Designen

Många ställer bara TV:n någonstans, utan att tänka på hur det egentligen ser ut. Det gör du säkert inte med en soffa eller någon annan möbel. Med Samsungs QLED TV smälter TV:n in med din inredning. Ett väggfäste monteras upp i en urfasning i TV:ns baksida och du slipper ett onödigt mellanrum mellan TV:n och väggen. Det ser snyggt och fräscht ut. 

2. Håller den länge? 

Det är både en fråga angående pengar och hur mycket man uppskattar bra bildkvalité. Om TV:n snabbt går sönder blir det dyrt om du ska köpa en ny och man uppskattar alltid en bra bildkvalité före en sämre. Det icke-organiska materialet som Samsungs QLED TV är tillverkad av gör det möjligt att återge en fantastiskt klar, ljus och levande bildprestanda år efter år, utan risk för inbränning. Den håller länge helt enkelt. 

3. Vart ska du sitta i rummet? 

Det värsta som finns är ju att sitta på kanten av en soffa och knappt se vad som händer i filmen eller TV-serien. Den fantastiska ljusstyrkan hos QLED TV bidrar till att ge en otroligt stor betraktningsvinkel, utan störande färgavvikelser eller kontrastbortfall.

4. Funktioner 

Du vill ha dina streamingtjänster, live-TV och spelkonsoller lättillgängligt. Med Samsungs Smart Hub har du den möjligheten och de stora streamingjättarna har valt att finnas på Samsungs TV-apparater. 

5. Smidighet 

När du ska köpa en ny TV kan det vara bra att undersöka om möjligheten finns att minimera användandet av fjärrkontroller. För det mesta räcker det med en enda fjärrkontroll. Samsungs Auto Detect känner igen de flesta digitalboxar och mediaspelare, vilket gör att du enkelt kan styra dem alla med Samsungs One Remote Control. Det ser också betydligt fräschare ut i hemmet med endast en kontroll. 

Upplev en serie som du älskar – som om det skulle vara första gången 

Tillsammans med hypnotisören Fredrik Praesto, har Samsung tagit fram det digitala verktyget Unspoil me. Med Unspoil me kan användaren glömma bort hela, eller delar av, de TV-serier och filmer man själv väljer. 

Praesto har skapat en 18 minuter lång digital ljudupplevelse, skräddarsydd för ändamålet, där användaren blir guidad genom självhypnos. Det är ingen garanti att det funkar för just dig, då alla reagerar olika på hypnos. Men visst är det väl värt ett försök? 

Unspoil me! (18-årsgräns)

/
TV
Senaste nytt

30 Mar 2022, 09:46