ANNONS: Innehåll i samarbete med Samsung
- Foto: BOONPHOTOGRAPHY

Jag testade hypnos för att glömma – så här gick det

Genom självhypnos kan du nu glömma bort din favoritserie eller film.


Kommer du ihåg sista avsnittet av din favoritserie?

Det gör jag. Men jag vill inte.

Kanske har du önskat att du skulle kunna glömma bort allt. Och få uppleva spänningen, nervositeten, skratten och allt annat som ens favoritserie ger en. Nu finns den möjligheten - genom självhypnos. Och jag valde att testa det.

Upplev din favoritserie för första gången igen 

Det är Samsung och hypnotisören Fredrik Praesto som möjliggjort det hela genom det digitala verktyget Unspoil me. Tanken är att jag ska bli guidad av en digital ljudupplevelse, skräddarsydd för att glömma en egenvald TV-serie eller film.  Hypnos funkar inte på alla eftersom vi människor reagerar annorlunda, men nervositeten över möjligheten att få uppleva en favoritserie igen var stor. 

Så gick det för mig

Sagt och gjort. Seriens story befann sig i mina tankar och resten stängde jag ute. Kroppen kändes genast lätt medan ögonlocken var tunga. Det var nästan en obehaglig känsla, då kroppen inte riktigt var med en som vanligt, men där man i samma veva älskade det.

Tankarna iväg relativt omgående. Jag kunde inte riktigt fokusera, utan kom att tänka på annat under de 18 minuterna som självhypnosen pågick. Anledningen var nog att jag tänkte för mycket på vad som skulle ske, på vad Praesto sa och vad syftet med det var.

Jag tappade fokus helt enkelt. Och hypnosen fick inte den effekten jag ville ha. Fragment eller delar av min favoritserie glömdes inte bort.

Jag vågade i alla fall testa och även om det inte funkade fick jag en upplevelse som var värd att testa på.

Här kan du testa Unspoil Me och se om det funkar på dig (18-årsgräns).

Se på TV med bättre kvalité

Samsungs nya QLED TV-modeller har en fantastisk bildkvalitet med kraftfull HDR-kapacitet. HDR är en videoteknologi som låter detaljerna framträda – även i väldigt ljusa och mörka partier på skärmen. QLED fungerar också utmärkt både på dagen och natten med en skarp bild oavsett ljus. I deras Smart Hub-meny hittar du också Live TV, underhållnings-appar och mängder med streamingtjänster. Utmärkt när man ska binge-watcha en serie alltså.

Här kan du få veta mer om Samsungs QLED TV

Senaste nytt

30 Mar 2022, 09:46