Prins Carl Philip lämnar Porsche Carrerra Cup för att tävla i underklassen Porsche Sprintchallenge. Arkivbild.
Prins Carl Philip lämnar Porsche Carrerra Cup för att tävla i underklassen Porsche Sprintchallenge. Arkivbild. - Foto: TT

Prinsen racingklar – tävlar mot Stenmark

En prins och en alpinkung.Nu ställs celebriteterna prins Carl Philip och Ingemar Stenmark mot varandra i Porsche Sprintchallenge.Dessutom spetsas bataljen av förre norske alpinstjärnan Aksel Lund Svindal.


Fakta: Preliminär racingkalender

13–14 maj: Anderstorp.

17–18 juni: Fällfors.

9–10 juli: Falkenberg.

5–6 augusti: Anderstorp.

19–20 Augusti: Karlskoga.

16–17 september: Rakkestad, Norge.

30 september–1 oktober: Mantorp.

Prinsen har tidigare kört Porsche Carrera Cup men väljer nu av tidsmässiga skäl att fokusera på underklassen.

"Den tid det kräver att sätta sig in i nya Porsche 911 GT3 Cup (992) i Carrera Cup har jag inte i dagens läge", sade han till tävlingens webbplats efter helgens genrep på Mantorp.

"Det är en jättefin bil med bra balans. Den har emellertid mindre effekt än vad jag är van vid och därför behöver jag lära om lite, bland annat hitta nya bromspunkter."

Prins Carl Philip kommer inte att köra alla deltävlingar, och sedan tidigare är det klart att han inte är en del av premiärens startfält i Anderstorp den 13–14 maj.

När han väl gör säsongsdebut ställs han mot ett nytt och legendariskt team – i alla fall i den alpina världen: Ingemar Stenmark, 66 år, och Aksel Lund Svindal, 39.

"För en gång skull kanske jag har lite mer erfarenhet än många av mina konkurrenter, men det finns flera stycken i startfältet som är väldigt snabba och efter dagarna här på Mantorp Park är jag väldigt imponerad av Aksel Lund Svindal", sade prins Carl Philip.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?