Edmontons målvakt Mike Smith stoppar ett skott från Calgarys Elias Lindholm. Det blev var sitt mål för Lindholm, Mikael Backlund och Rasmus Andersson i 3–5-förlusten mot Edmonton. - Foto: TT

Tre svenskmål – men ändå förlust för Calgary

Calgary stod för en svensk målkavalkad med Elias Lindholm, Mikael Backlund och Rasmus Andersson – men förlorade trots det med 3–5 mot Edmonton.Mika Zibanejad dunkade in sitt femte mål i slutspelet när NY Rangers fick 4–1 mot Carolina.

Fakta: Kvartsfinaler Stanley Cup

Colorado–St Louis: 3–1 i matcher. Nästa match spelas natten mot torsdag.

Edmonton–Calgary: 3–1 i matcher. Nästa match spelas natten mot fredag.

Carolina–NY Rangers: 2–2 i matcher. Nästa match spelas natten mot fredag.

Klara för semifinal: Tampa Bay (4–0 mot Florida).

Slutspelet spelas i bäst av sju matcher.

Den andra raka segern för NY Rangers betyder att det är kvitterat till 2–2 i matcher i kvartsfinalen mot Carolina i NHL:s Stanley Cup-slutspel.

Mika Zibanejad petade in 3–0 i slutet av mittenperioden. Svensken styrde in lagkamraten Ryan Lindgrens skott i Carolinamålet inför en extatisk hemmapublik.

NY Rangers Mika Zibanejad i kvartsfinalmötet med Carolina.

Rangers hade innan dess gjort två snabba mål i slutet av första perioden. Laget vann till slut med 4–1, efter ännu en stabil insats av Igor Sjestiorkin, som räddade 30 puckar.

— Vi är två jämna lag som slåss. Jag tycker att båda lagen har bjudit på enastående hockey, säger Rangers tränare Gerard Gallant.

Tolv mål av Kane

I Kanadaderbyt mellan Edmonton och Calgary hade svensklaget Calgary chans att kvittera till 2–2 i matcher efter tre mål av tre svenskar: Elias Lindholm, Mikael Backlund och Rasmus Andersson.

Men målmaskinen Edmonton, med poängsprutorna Connor McDavid och Evander Kane, dundrade fram som en ångvält och inledde med tre mål i den första perioden inför hemmapublikens jubel.

I den andra väcktes Calgarys hopp när Lindholm och Backlund reducerade till 2–3 på endast 36 sekunder – innan Andersson satte ett spektakulärt kvitteringsmål halvvägs in i den sista perioden. Andersson sköt iväg pucken nere från den egna tekningscirkeln – och den gled förbi samtliga Edmontonspelare samt en oförberedd Mike Smith, in i mål.

Nära semifinal

Calgary spelade för seger, men fick i slutminuterna se hemmalaget sätta 4–3 bakom Jacob Markström, som var tillbaka i Calgary-målet efter att ha bytts ut i förra matchen. Det blev till slut 5–3 för Edmonton i tom målbur.

Edmontons Evander Kane blev tvåmålsskytt och är målbäst i hela slutspelet med tolv mål. Lagkamraterna Connor McDavid och Leon Draisaitl har spelat ihop flest poäng – 25 och 22.

Efter tre raka segrar leder Edmonton med 3–1 i matchserien och kan bli semifinalklara natten mot fredag.

Golfstjärnan opererad – missar major

Han är främste svenske poänggöraren

Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.