Will Power vann på Belle Isle i Detroit.
Will Power vann på Belle Isle i Detroit. - Foto: TT

Inga topplaceringar för svenskarna i Indycar

Marcus Ericsson lyckades inte följa upp segern i Indy 500 med någon ny topplacering i Detroit. Men både han och Felix Rosenqvist körde in på topp tio-placeringar i söndagens lopp.


Australiens Will Power tog sig från sextondeplats till täten i Indycartävlingen i Detroit, framför amerikanen Alexander Rossi. Det är årets första seger för australiern i Indycar.

Det blev också något av en revansch för Power efter förra årets motorhaveri på banan. Den som tjänade på det den gången var Marcus Ericsson, som vann loppet.

— Det var väldigt tufft för honom – (men) bra för mig – men jag tyckte synd om honom så det är fint att se honom fira i fontänen, säger svensken till Motorsport.

"En okej dag"

Marcus Ericsson, som skrev in sig i historieböckerna med segern i klassiska Indy 500, lyckades inte följa upp bragden med någon ny topplacering, utan körde in som sjua, efter en dålig första stint gjorde att förutsättningarna blev svåra.

Ericsson förlorar därmed förstaplatsen i serien, då Power klev om honom med totalt 255 poäng, tre före Ericsson.

— En okej dag, men inte mycket mer än så. Jag tror att det var en bra dag i mästerskapet, vi fick med oss hyfsat med poäng, säger han till Motorsport.

Rosenqvist klättrade

Svenskkollegan Felix Rosenqvist rullade in som tia, vilket han var nöjd med efter att ha straffats för en blockering i kvalet och därmed startat i sista startled på position 25.

"Tyvärr fastnade vi lite för länge bakom (Conor) Daly och (Dalton) Kellett på de röda däcken och förlorade chansen till något ännu bättre, men att klättra 15 platser i ett rent race på en sådan här stadsbana är ändå riktigt bra", säger han i ett pressmeddelande.

Tredje platsen på podiet togs av Ericssons stallkollega Scott Dixon från Nya Zeeland.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

2 timmar sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

3 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.