Sarah Sjöström fortsätter att simma bra.
Sarah Sjöström fortsätter att simma bra. - Foto: TT

Teknikproblem stör Sjöström – Junevik vidare

Inte perfekt – men snabbt ändå.Sarah Sjöström tog sig enkelt till semifinal på 50 meter fjäril i sim-VM dit också Sara Junevik kvalade in.Det är okej. Koordinationen är inte hundraprocentig på fjärilsim just nu, säger Sjöström som hade näst snabbaste tid.


Sjöström noterade 25,43 – exakt en sekund över sitt åtta år gamla världsrekord – vann sitt heat och hade bara Zhang Yufei, Kina, före sig med fyra hundradelar i totalen.

Sara Junevik hade sjätte bästa tid med 25,94.

Sjöström säger att formen är där, men inte tekniken.

— Min lägstanivå är så pass hög så det spelar ingen roll om koordinationen är dålig. Formen är det inget fel på så det är egentligen bara att köra på och hoppas på det bästa. Att det släpper när man kör, säger Sarah Sjöström.

Svenskan har i år gjort de tre snabbaste tiderna i världen på distansen, säsongsbästa ligger på 25,05, och är stor guldfavorit.

— Jag gillar inte att jobba med tekniska detaljer i fjärilen när man väl är på mästerskap. Jag kan tänka på starter och uppgångar och lite sånt där, men just simningen är vad det är. Det finns saker som inte stämmer hundra procent just nu, säger Sjöström.

Jobbar dubbelt

På torsdagskvällen blir det både medaljjakt och fjärilssemifinal för Sjöström.

Först väntar finalen på 100 meter fritt – där hon hade näst snabbaste semifinaltid i går – och drygt en timme senare semifinal på 50 meter fjäril.

Uppladdningen?

— Jag gör inget märkvärdigt. Sitter på rummet och väntar tills jag ska hit igen. En timme mellan loppen är bra, säger hon.

Sara Junevik hade väntat drygt en vecka på sitt första lopp, men visade ingen rost.

— Vi gjorde ett testlopp i går och jag tror jag fick känslan där. Jag har ju inte tävlat under hela veckan så då måste man göra något innan sitt första lopp så att det inte blir direkt på, säger Falusimmaren.

"Betryggande känsla"

Hon var mycket nöjd över tiden – bara en tiondel över sitt personliga rekord – och ser chansen till en finalplats.

— Det är en betryggande känsla. Stämmer inte allt så är man en halvsekund efter, säger Junevik som kom tvåa i sitt heat.

— Att ligga sexa inför semin öppnar upp väldigt mycket, menar hon.

För Oskar Hoff, 100 meter fjäril, och Isak Eliasson, 50 meter fritt, tog det stopp direkt.

Båda var strax över sina personliga rekord och Hoffs 53,58 räckte till delad 38:e plats – 1,46 sekunder från avancemang – medan Eliasson slutade 27:e på 22,47. Det var 35 hundradelar bakom sista tid till semifinal.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

2 timmar sedan

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.