Måndag 15 Aug
Stockholm

PSG:s ordförande Nasser al-Khelaifi frias

Nasser al-Khelaifi har frikänts för andra gången misstänkt för att ha mutat sig till sändningsrättigheter för kommande världsmästerskap. Arkivbild.
Nasser al-Khelaifi har frikänts för andra gången misstänkt för att ha mutat sig till sändningsrättigheter för kommande världsmästerskap. Arkivbild. Foto: TT

För andra gången i rad har Paris Saint-Germains ordförande Nasser al-Khelaifi friats av en schweizisk domstol. Han misstänktes för att ha mutat sig till Mellanösterns och Nordafrikas sändningsrättigheter för VM 2026 och 2030.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Nasser al-Khelaifis mediebolag beIN Media Group har sändningsrättigheterna i Nordafrika och Mellanöstern för de båda mästerskapen.

Nu har i en förnyad prövning i schweizisk domstol återigen friats efter att nyligen ha frikänts i domstol från anklagelser om att ha mutat sig rättigheter till sitt mediebolag.

Åklagare har försökt länka ett husköp på lite över 59 miljoner kronor på Sardinien som en del av en muta till internationella fotbollsförbundets, Fifa, dåvarande generalsekreterare Jérome Valcke.

Huset köptes 2013 och sägs ha varit en gratis semestervilla i två år innan al-Khelaifi ska ha gett Valcke huset om han lovade att göra allt i sin makt för att beIN Media Group skulle få sändningsrättigheterna – som bolaget tilldelades den 29 april 2014.

Valcke var generalsekreterare 2007–2015 och var bland annat ansvarig för Fifas kommersiella avtal och tv-rättigheter.

Han har sedan tidigare blivit dömt till elva månaders villkorlig dom för förfalskning och korruption – men i ett separat fall som han tänkt överklaga.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.