Nasser al-Khelaifi har frikänts för andra gången misstänkt för att ha mutat sig till sändningsrättigheter för kommande världsmästerskap. Arkivbild.
Nasser al-Khelaifi har frikänts för andra gången misstänkt för att ha mutat sig till sändningsrättigheter för kommande världsmästerskap. Arkivbild. - Foto: TT

PSG:s ordförande Nasser al-Khelaifi frias

För andra gången i rad har Paris Saint-Germains ordförande Nasser al-Khelaifi friats av en schweizisk domstol. Han misstänktes för att ha mutat sig till Mellanösterns och Nordafrikas sändningsrättigheter för VM 2026 och 2030.


Nasser al-Khelaifis mediebolag beIN Media Group har sändningsrättigheterna i Nordafrika och Mellanöstern för de båda mästerskapen.

Nu har i en förnyad prövning i schweizisk domstol återigen friats efter att nyligen ha frikänts i domstol från anklagelser om att ha mutat sig rättigheter till sitt mediebolag.

Åklagare har försökt länka ett husköp på lite över 59 miljoner kronor på Sardinien som en del av en muta till internationella fotbollsförbundets, Fifa, dåvarande generalsekreterare Jérome Valcke.

Huset köptes 2013 och sägs ha varit en gratis semestervilla i två år innan al-Khelaifi ska ha gett Valcke huset om han lovade att göra allt i sin makt för att beIN Media Group skulle få sändningsrättigheterna – som bolaget tilldelades den 29 april 2014.

Valcke var generalsekreterare 2007–2015 och var bland annat ansvarig för Fifas kommersiella avtal och tv-rättigheter.

Han har sedan tidigare blivit dömt till elva månaders villkorlig dom för förfalskning och korruption – men i ett separat fall som han tänkt överklaga.

TT
Senaste nytt

Svenska VM-medaljörer inomhus

2 timmar sedan

Duplantis vinner även när det går emot

3 timmar sedan
Världsstjärna är ett något slitet uttryck som emellanåt används slarvigt. För Armand "Mondo" Duplantis blir det en bock i alla rutor. Förmågan att reda ut en riktigt svår situationen stärker bara bilden av fenomenet till stavhoppare.

Kramer tog VM-silver: "Kan inte vara gladare"

3 timmar sedan
Andreas Kramer tog silver på 800 meter på inomhus-VM i Glasgow. Det är svenskens första VM-medalj i karriären. Jag kan inte vara gladare, säger Kramer.

Duplantis värderar nya VM-guldet extra högt

igår 21:12
Världen fick se en annan sida av Armand Duplantis. Den i brygga, den som vinglar vid stupet men hittar balansen och till slut vinner VM-guldet överlägset. Det är den jobbigaste guldmedalj jag fått. Den är extra speciell. Jag värderar det här högt, säger han efter det sanslösa dramat i Emirates arena i Glasgow.

Björn gjorde sitt första mål för Chelsea

igår 20:58
Landslagsbacken Nathalie Björn lämnade i januari Everton för topplaget Chelsea. Nu vet Björn hur det känns att göra mål för Londonklubben i ligan.

Foden frälste City – vände derbyt mot United

igår 18:36
Manchester City låg under i derbyt hemma mot United. Då slog Phil Foden till – två gånger om. 23-åringens två fullträffar låg bakom 3–1-segern och City hakar fortsatt på Liverpool i Premier League-toppen.