Torsdag 11 Aug
Stockholm

Ståhl överlägsen i Bottnarydskastet

Daniel Ståhl vann enkelt i Bottnarydskastet.
Daniel Ståhl vann enkelt i Bottnarydskastet. Foto: TT

Daniel Ståhl är på en helt egen nivå i diskus. 69,22 mätte vinnarkastet i klassiska tävlingen Bottnarydskastet, vilket var mer än sex meter längre än tvåan Simon Pettersson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

OS-guldmedaljören satte ribban direkt i andra kastet på 67,33 i favorittävlingen Bottnarydskastet.

Det var där han satte det svenska rekordet på 71,86 meter 2019. Och Ståhl kom till årets upplaga i storform, då han bara dagar tidigare kastat nytt världsårsbästa, 71,47, på lag-SM i Uppsala.

Det svenska rekordet får vänta men Ståhl visade att han just nu är världens bäste diskuskastare. Eftermiddagens sjätte och sista kast mätte hela 69,22 meter.

— Man måste tävla sig i form och försöka komma in i rytmen, jag fick inte till de fem första kasten men är rätt nöjd med det sista, säger Ståhl i Friidrottskanalens sändning.

Simon Pettersson, silvermedaljör på OS i Tokyo i fjol, kom tvåa på 62,93 vilket var mer än sex meter bakom Ståhls vinnarkast. Pettersson letar desperat efter formen inför kommande friidrotts-VM i Eugene som startar i juli.

Världsfemman Fanny Roos vann kulstötningen på 18,75 meter. Hon imponerade och hade fem kast över 18 meter.

Roos siktar på att ta sin första medalj under VM i Eugene. I mars blev hon fyra på inomhus-VM i Belgrad och hon har det svenska rekordet på 19,33 meter som hon slog i Sollentuna GP i fjol.

Vinnare av damernas diskus blev Vanessa Kamga på 59,44. Det var hennes näst bästa kast i karriären.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.