Sveriges lag i 4x100m medley med Hanna Rosvall, Sophie Hansson, Louise Hansson och Sarah Sjöström.
Sveriges lag i 4x100m medley med Hanna Rosvall, Sophie Hansson, Louise Hansson och Sarah Sjöström. - Foto: TT

Fjärdeplats för svenska laget i lagkappen

Nära – men ändå så långt borta.Sverige avslutade sim-VM med att bli fyra i medleylagkappen.Men det var långt till en medalj, nästan en sekund.


Svenskorna var tillfreds, men Louise Hansson kände sig en aning frustrerad över att det på nytt var så nära.

— Det är surt med en till fjärdeplats, det är många gånger vi stått på lag och individuellt och haft de här fjärdeplatserna. Men vi har jättestora möjligheter om man tittar framåt, säger Hansson som ju också blev fyra på 100 meter fjäril.

I OS för ett år sedan slutade Sverige femma. Då fanns rutinerade Michelle Coleman, som tagit en timeout från simningen under sommaren, med i laget.

Den här gången var placeringen bättre, men sluttiden 3.55,96 dryga sekunden sämre än i OS.

Nu fick ryggsimmaren Hanna Rosvall, 22, ersätta. Hon satte personligt rekord, 1.00,72, med fyra hundradelar på öppningssträckan, men Sverige låg ändå åtta.

Sophie Hansson (1.06,20) tog Sverige upp till sjätte plats på bröstsimmet, Louise Hansson (56,38) tog ytterligare två placeringar i fjärilssimmet.

Sedan var det stopp. Sarah Sjöström, 52,66 i frisimmet, var för långt efter medaljlagen för att nå ikapp.

Till trean Kanada skiljde 95 hundradelar.

USA vann på 3.53,78, en knapp halvsekund före Australien.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander mystiskt borta i slutspelet

1 timme sedan

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.

Golfens dominanter vann igen: "Galna veckor"

igår 21:40
Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.

Kalmars första seger – drömmål av Skrabb

igår 21:16
Kalmar FF är ett vinnande allsvenskt lag igen efter tre inledande förluster. Traditionens makt är uppenbarligen stor. För tredje året i rad vann klubben mot Elfsborg på Borås arena. Den här gången med 2–1 – tack vare Simon Skrabbs drömmål. Den sitter bra, det får man säga, säger matchvinnaren.

Fixade poäng med sena drömträffen

igår 21:14
Topptippade Linköping och Häcken delade på poängen efter att Linköpings Michelle De Jongh fått drömträff i sista minuten i det damallsvenska mötet. Det kändes jävligt bra, säger De Jongh.