Måndag 15 Aug
Stockholm

Björklund utslagen – stannar för pojkvännen

Mirjam Björklund i förlusten mot Ons Jabeur på Wimbledons gräs utanför London.
Mirjam Björklund i förlusten mot Ons Jabeur på Wimbledons gräs utanför London. Foto: TT

Mirjam Björklund fick det tufft i Wimbledondebuten och åkte ut mot tunisiska världstvåan Ons Jabeur.Det svenska tennislöftet stannar däremot i London i en ytterligare dag för att heja på kanadensiske pojkvännen Denis Shapovalov.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Ons Jabeur visade att Mirjam Björklund har en bit kvar till den absoluta världstoppen i tennis. Matchen i damernas första singelomgång i Wimbledon var slut efter 54 minuter. Tunisiskan vann i raka set, 6–1, 6–3.

— Hon är en svår spelare, en bra spelare. I en sådan här match behöver jag lite mer erfarenhet. Jag tror att jag gick in med många olika nya intryck. Väldigt mycket nytt. Det tar fokus och energi, mer än vad man tror och mer än vad man vill, säger Mirjam Björklund.

Redan när Björklund kvalificerade sig för Wimbledon via kvalspel räknades det som en succé. När lottningen sedan innebar Jabeur direkt i första matchen av huvudturneringen var det inte många som trodde att hon skulle kunna störa den nyblivna världstvåan.

— I dag nådde jag min högsta rankning någonsin och att sedan bara tappa fyra game är en bra start på turneringen, säger Ons Jabeur.

Även om svenskan är utslagen i damernas singelturnering stannar hon i London för att se pojkvännen Denis Shapovalov, rankad 16, spela i herrsingelns första omgång. Kanadensaren möter Arthur Rinderknech, Frankrike.

— Jag stannar för att heja på Denis i morgon, sedan får vi se vad som händer, säger Mirjam Björklund.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.