Den dubble OS-guldmedaljören Brittney Griner ställs inför rätta i Ryssland. Rättegången startar den 1 juli.
Den dubble OS-guldmedaljören Brittney Griner ställs inför rätta i Ryssland. Rättegången startar den 1 juli. - Foto: TT

OS-stjärna åtalas – kan bytas mot vapenhandlare

Den amerikanska basketstjärnan Brittney Griner ställs inför rätta i Ryssland.


En domstol i staden Chimki, utanför Moskva, har slagit fast att Brittney Griner kommer att ställs inför rätta. Rättegången kommer att starta den 1 juli. Griner åtalas för narkotikasmuggling.

En fällande dom kan innebära upp till 10 års fängelse. Griner, en av världens bästa basketspelare och dubbel OS-guldmedaljör, greps den 17 februari på en flygplats i Moskva efter det att ryska myndigheter sagt sig ha hittat e-cigaretter med spår av cannabisolja i hennes bagage.

Gripandet ägde alltså rum ett par dagar före Rysslands invasion av Ukraina.

Enligt ryska och amerikanska medieuppgifter kan Ryssland gå med på att byta Griner mot vapenhandlaren Viktor But som avtjänar ett 25 år långt fängelsestraff i USA. Ryssland har nämligen i flera år velat att But släpps.

— Jag har ingen högre prioritet än att se till att amerikaner som arresterats på ett olagligt sätt runt om i världen kommer hem. Men jag kan inte i detalj kommentera vad vi gör, förutom att säga att det är en absolut prioritet, säger USA:s utrikesminister Antony Blinken till CNN.

Rättad: En tidigare version hade fel datum i bildtext.

TT
Senaste nytt

Fernandes drömvolley gav United-seger

Engström: "Skönt att spräcka målnollan"

2 timmar sedan
Förra säsongen svarade Röglebacken Adam Engström för nio mål på 52 matcher och slog igenom i SHL. Nu satte han säsongens första mål redan i den fjärde omgången. Skönt att spräcka målnollan, säger 19-åringen efter 3–1 hemma mot Växjö.

Jönsson efter förlusten: "Vi fick en lektion"

3 timmar sedan
Växjö hade inte en chans borta mot Rögle. Ängelholmsklubben vann med 3–1 – smickrande siffror för SM-guldvinnaren från Småland. Vi fick en lektion i dag, säger Växjötränaren Jörgen Jönsson.

Vasic sena cykelspark räddade poäng åt BP

igår 19:44
Brommapojkarna såg ut att förlora viktiga poäng på hemmaplan. Då klev Nikola Vasic fram på tilläggstid och cykelsparkade in kvitteringen (2–2) mot Norrköping.

Helt lika i Solheim Cup – tre raka för Grant

igår 19:42
Linn Grant har vunnit tre raka matcher och bidragit starkt till Europas upphämtning. Segern som utjämnade till 8–8 lär gå till Solheim Cup-historien. Det var helt sinnessjukt, säger Grant.

VM över för Kessidis – med dubbla misslyckanden

igår 18:20
VM i Belgrad blev ett misslyckande för Alex Kessidis. Ett dubbelt sådant. Svensken får fortsätta att längta efter ett VM-guld och jaga en svensk kvotplats till Paris-OS

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.