Göteborg värvar från Suleiman Abdullahi. Arkivbild.
Göteborg värvar från Suleiman Abdullahi. Arkivbild. - Foto: TT

Göteborg värvar anfallare från bundesliga

IFK Göteborg har gjort klart med en prestigevärvning. Suleiman Abdullahi ansluter från bundesligaklubben Union Berlin då kontraktet löper ut.


Den 25-årige nigerianske anfallarens kontrakt gäller över säsongen 2025.

Abdullahi var med och sköt upp Berlinklubben i tyska bundesliga säsongen 2018–2019 med ett avgörande mål i matchens slutminuter. På sex matcher gjorde nigerianen ett mål i Bundesliga, det blev sammanlagt fyra mål på 28 matcher i klubben.

"Vi värvar en spelare med stor potential som också har visat tidigare att han kan leverera i skandinavisk fotboll. Vi tror att Suleiman kan lyfta i vår miljö och nå samma höga nivå även i en allsvensk kontext. Det som sticker ut mest för mig är hans fysik, snabbhet och målfarlighet", säger Göteborgs tränare Mikael Stahre på hemsidan.

Anfallaren har tidigare spelat i norska Viking Stavanger. Han lämnade 2016 för Eintracht Braunschweig och har spelat i Union Berlin sedan 2018.

Det här är scouten Stig Torbjörnsens första Blåvittvärvning sedan ankomsten från IFK Norrköping. Abdullahi har samma agent som Torbjörnsens tidigare stjärnvärvningar, då till Norrköping, Ishaq Abdulrazak och Samuel Adegbenro.

"Suleiman är en spelare som jag personligen har följt länge, ända sedan han kom till Viking. Man kan verkligen säga att han är välscoutad. Vid sidan av hans fotbollskvaliteter är Suleiman en lugn, stabil familjeman. Vi ser att han kommer att passa väldigt väl in hos oss, på planen och i gruppen", säger Torbjörnsen.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

1 timme sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

1 timme sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

2 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

3 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

3 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.