Måndag 15 Aug
Stockholm

Svenska EM-stjärnorna fortsatt utanför träning

Linda Sembrant, höger, och Stina Blackstenius, i bakgrunden, tränar ännu inte med resten av landslaget inför EM-premiären mot Nederländerna.
Linda Sembrant, höger, och Stina Blackstenius, i bakgrunden, tränar ännu inte med resten av landslaget inför EM-premiären mot Nederländerna. Foto: TT

Varken Linda Sembrant eller Stina Blackstenius har kunnat träna för fullt under EM-uppladdningen i England.Landslagsläkaren Houman Ebrahimi tror ändå att duon kan bli spelklar i premiären på lördag.Jag hoppas det, jag är alltid positiv och det är mitt jobb att försöka fixa dem, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Med fem dagar kvar till Sveriges premiär mot Nederländerna i fotbolls-EM har två av Sveriges viktigaste spelare i fotbolls-EM fortsatta skadekänningar.

För andra dagen i rad tränade både Linda Sembrant och Stina Blackstenius på egen hand när övriga i laget gick ut på träningsplanen i EM-basen Carden Park.

För Arsenalanfallaren Blackstenius är det fortfarande en känning i låret som hindrar henne från att träna för fullt.

— När vi går in i ett mästerskap vill vi ha en bättre uthållighet (i muskeln) nu när vi har möjlighet att ge den tid att reparera sig, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

För Sembrants del har ett problem bytts ut mot ett annat. Det som började som en stukad fot är nu ett helt annat problem – i det andra benet.

"Långt mästerskap"

— Under slutfasen av sin rehab fick hon en känning i sin vadmuskel, säger Ebrahimi och fortsätter:

— Vi har ett långt mästerskap framför oss, vi vill att hon ska vara uthållig så det är det hon rehabiliterar för nu. Själva fotleden ser bra ut.

Efter måndagens träning är prognosen liknande för de två spelarna: spel i premiären mot Nederländerna på lördag kväll är ännu inte uteslutet.

Beslut dagen före

— Det är vår vision. Jag hoppas det, jag är alltid positiv och det är mitt jobb att försöka fixa dem så att de blir uttagningsbara för Peter (Gerhardsson, förbundskapten).

Varken Sembrant eller Blackstenius kommer att träna för fullt med laget förrän tidigast på torsdag. På tisdagen är det ånyo individuella upplägg som gäller, och på onsdag har spelarna ledigt.

Beslutet om de kan spela i premiären lär dröja.

— Det medicinska beslutet kommer vi att fatta dagen före, säger Ebrahimi.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.