Malmös Isaac Kiese Thelin missar CL-kvalet mot Vikingur från Reykjavik. Arkivbild.
Malmös Isaac Kiese Thelin missar CL-kvalet mot Vikingur från Reykjavik. Arkivbild. - Foto: TT

Malmös bakslag: Kiese Thelin missar CL-kvalet

Isaac Kiese Thelin missar Malmö FF:s första kvalmatch till Champions League, mot Vikingur från Reykjavik. Anfallaren är fortfarande sjuk.Vi kan inte ta in spelare i truppen som inte är helt symtomfria, säger tränaren Milos Milojevic till Sydsvenskan.


Malmö FF kliver på tisdagen in i kvalspelet till Champions League. För motståndet står isländska Vikingur från Reykjavik. På papperet ett överkomligt motstånd för den svenska mästaren.

Men formen går upp och ned för MFF, som i helgen förlorade borta mot allsvenska bottenlaget Gif Sundsvall. Nu kommer nästa dråpslag för tabellfemman.

Kiese Thelin borta

Isaac Kiese Thelin missar matchen mot Vikingur, efter att han även missat den mot Sundsvall.

— Han är borta. Han är fortfarande sjuk. Vi kan inte ta in spelare i truppen som inte är helt symtomfria. Han är symtomfri första dagen i dag, säger Malmö-tränaren Milos Milojevic till Sydsvenskan.

Inte heller Oscar Lewicki är redo för comeback. 29-åringen kämpar fortfarande för att komma tillbaka från den skada som gjorde att han fick utgå i cupfinalen mot Hammarby i maj.

Oscar Lewicki är fortfarande skadad. Arkivbild.

Men fler avbräck än så räknar inte Milojevic med.

— Det är Isaac och Oscar som inte är redo. Alla andra är redo, säger han.

"Som mitt hem"

För Milojevic blir mötet extra speciellt, det var i Vikingur han påbörjade sin tränarkarriär.

— Det är som mitt hem. Jag var där i åtta–nio år. Har varit i alla möjliga ledarroller där: U12, U16, akademidirektör, assisterande tränare, tränare. Jag känner alla människor där, sade Milojevic till Sydsvenskan i juni.

Om Malmö FF vinner dubbelmötet väntar vinnaren från matchen mellan Ballkani, Kosovo, och Zalgiris, Litauen. De matcherna spelas den 19–20 juli med retur i Malmö den 26 eller 27 juli.

För att MFF ska ta sig till gruppspel i turneringen måste laget senare ta sig förbi totalt tre kvalomgångar och ett playoffspel. Malmö FF har tre gånger tidigare nått Champions League: säsongerna 2014–2015, 2015–2016 samt 2021–2022.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

1 timme sedan

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

1 timme sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

2 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

2 timmar sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

2 timmar sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

idag 09:00
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.