Prins William hälsade på det Engelska landslagets träningsläger inför EM och pratade med lagkaptenen Leah Williamson. Arkivbild.
Prins William hälsade på det Engelska landslagets träningsläger inför EM och pratade med lagkaptenen Leah Williamson. Arkivbild. - Foto: TT

England sparkar igång EM: "Spännande"

England är inte högst rankat av alla lag i EM, men när man inleder mästerskapet på hemmaplan gör man det som en av favoriterna.Press är ett privilegium, säger lagkaptenen Leah Williamson.


Hon gjorde det 2019 med Nederländerna, nu ska Sarina Wiegman försöka vinna ännu ett hemmamästerskap, men denna gång som förbundskapten för England.

— Det är ett spännande ögonblick, och det skulle vara väldigt konstigt om vi inte kände oss exalterade. Vi gör bara samma saker som vi brukar göra: bara fokusera på vår spelstil som individer och som lag, säger Wiegman på en presskonferens enligt The Guardian.

Enligt statistikföretaget Gracenote är det just hemmanationen som har störst chans att gå hela vägen fram till guld, tre procentenheter före Sverige, något som ger ökad press på "the lionesses".

— Vi vet vad det är, vi vet vad vi kan förvänta oss och vi är redo för det. Alla har sina egna saker på plats för att kunna hantera det. Press är ett privilegium så det är något vi tar till oss – det är en del av jobbet, säger lagkaptenen Leah Williamson.

Det engelska damlandslaget har fått mer uppmärksamhet än någonsin tidigare. Inför mästerskapet fick de bland annat kungligt besök från prins William. Den nya uppmärksamheten är en ovan men inte ovälkommen verklighet, säger Williamson. Hon menar att uppmärksamhet är bra för både hennes lag och för damfotbollen i stort.

Hemmanationen sparkar igång hela mästerskapet, mot Österrike på klassiska Old Trafford i Manchester.

— Nerverna kommer att vara där. Vi är medvetna om förväntningarna men från vårt håll handlar det bara om att njuta, säger Williamson.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

1 timme sedan

Florida vann efter galna räddningar

3 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

3 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.