Måndag 15 Aug
Stockholm

England sparkar igång EM: "Spännande"

Prins William hälsade på det Engelska landslagets träningsläger inför EM och pratade med lagkaptenen Leah Williamson. Arkivbild.
Prins William hälsade på det Engelska landslagets träningsläger inför EM och pratade med lagkaptenen Leah Williamson. Arkivbild. Foto: TT

England är inte högst rankat av alla lag i EM, men när man inleder mästerskapet på hemmaplan gör man det som en av favoriterna.Press är ett privilegium, säger lagkaptenen Leah Williamson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Hon gjorde det 2019 med Nederländerna, nu ska Sarina Wiegman försöka vinna ännu ett hemmamästerskap, men denna gång som förbundskapten för England.

— Det är ett spännande ögonblick, och det skulle vara väldigt konstigt om vi inte kände oss exalterade. Vi gör bara samma saker som vi brukar göra: bara fokusera på vår spelstil som individer och som lag, säger Wiegman på en presskonferens enligt The Guardian.

Enligt statistikföretaget Gracenote är det just hemmanationen som har störst chans att gå hela vägen fram till guld, tre procentenheter före Sverige, något som ger ökad press på "the lionesses".

— Vi vet vad det är, vi vet vad vi kan förvänta oss och vi är redo för det. Alla har sina egna saker på plats för att kunna hantera det. Press är ett privilegium så det är något vi tar till oss – det är en del av jobbet, säger lagkaptenen Leah Williamson.

Det engelska damlandslaget har fått mer uppmärksamhet än någonsin tidigare. Inför mästerskapet fick de bland annat kungligt besök från prins William. Den nya uppmärksamheten är en ovan men inte ovälkommen verklighet, säger Williamson. Hon menar att uppmärksamhet är bra för både hennes lag och för damfotbollen i stort.

Hemmanationen sparkar igång hela mästerskapet, mot Österrike på klassiska Old Trafford i Manchester.

— Nerverna kommer att vara där. Vi är medvetna om förväntningarna men från vårt håll handlar det bara om att njuta, säger Williamson.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.