Ons Jabeur har nått en grand slam-final för första gången.
Ons Jabeur har nått en grand slam-final för första gången. - Foto: TT

Storfavoriten höll – Jabeur till final

Världstvåan Ons Jabeur är klar för final i Wimbledon.Jag vill se fler arabiska och afrikanska spelare på touren. Jag älskar sporten och vill dela upplevelsen med dem, säger 27-åringen efter matchen.I finalen väntar Jelena Rybakina, Kazakstan.


Ons Jabeur, världstvåa, från Tunisien fick en oväntat tuff Wimbledon-semifinal mot tyska Tatjana Maria som är 102-rankad i världen. Segersiffrorna skrevs till slut 6–2, 3–6, 6–1 till tunisiskans fördel.

Jabeur är i och med detta den första afrikanska kvinnan att nå en final, i singeltennis, i en grand slam- turnering under den öppna eran.

— Jag vill se fler arabiska och afrikanska spelare på touren. Jag älskar sporten och vill dela upplevelsen med dem, säger Jabeur efter matchen.

Tyskan Maria stod för en otrolig turnering där hon slog ut högt rankade spelare i omgång efter omgång.

Och efter två set av semifinalen såg det ut att kunna bli ytterligare en skrällseger för henne. Jabeur ville dock annorlunda och vann till slut tredje set med klar marginal.

— Fysiskt så är Tatjana en best. Hon ger inte upp – jag trodde hon skulle ge upp. Allt med henne där ute är imponerande, säger Jabeur.

I finalen väntar Jelena Rybakina, från Kazakstan. 23-åringen besegrade 2019-års Wimbledonmästare, Simona Halep från Rumänien, i två raka set (6–3, 6–3).

— Det var en bra match. Simona är en stor mästare och vi har haft bra matcher förut. Jag är nöjd med min prestation, jag tycker att jag spelade väldigt stabilt i dag, säger Rybakina.

Varken Rybakina eller Jabeur hade spelat en semifinal i en grand slam förut. Nu väntar även deras första final.

— Jag tror det blir en bra match. Hon (Jabeur) är en duktig spelare, en svår spelare. Jag ska göra mitt bästa och ha kul på planen, säger hon.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Hirscher siktar på comeback

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

1 timme sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och Nashville utjämnar därmed serien till 1–1 i matcher.

Florida vann efter galna räddningar

3 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.