Arsenals Gabriel Martinelli nickar in 1–0 mot Crystal Palace i Premier League-premiären. - Foto: TT

Arsenal vann premiären: "Viktigt att vinna"

Premiären i Premier League är avklarad. Arsenal vann med 2–0 mot Crystal Palace.Det var en viktig match för resten av säsongen, säger målskytten Gabriel Martinelli.

Arsenal startade med tre nyförvärv i uppställningen. Två av dem presenterade sig direkt.

Bara några minuter in i matchen snurrade den nye brasilianaren Gabriel Jesus med Crystal Palace-försvaret och till slut nådde bollen landsmannen Gabriel Martinelli som dock sköt bollen utanför.

I den 20:e minuten fick Martinelli revansch. På en hörna sprang sig det ukrainska nyförvärvet Oleksandr Zintjenko helt fri och nickade bollen vidare till Martinelli som i sin tur nickade bollen i mål.

— Målet betyder mycket, men det viktigaste var segern. Vi fajtades till slutet, säger Martinelli i Viaplays sändning, och hyllade nyförvärven.

— De nya spelarna hjälpte oss mycket, Gabriel Jesus och Zintjenko.

"Väntat länge"

Den tredje debutanten var mittbacken William Saliba som tillhört Arsenal sedan 2019 men varit utlånad, senast till Marseille.

— Jag har väntat länge på det här och jag är glad att jag fick starta med en seger, säger Saliba.

Några minuter in i andra halvlek fick Crystal Palaces Eberechi Oluchi ett mycket bra läge att kvittera, efter ett smörpass från stjärnan Wilfried Zaha. Men Arsenalmålvakten Aaron Ramsdale kastade sig och Oluchi sköt rakt på honom.

Självmål

Crystal Palace tog för sig allt mer i matchen och Arsenals ledning hängde på en skör tråd.

Men i stället för en kvittering kunde Arsenal göra 2–0 sedan Bukayo Saka skjutit mot mål och bollen olyckligt tagit på mittbacken Marc Guéhi och gick i mål.

— Det var en svår match men vi var starka och stabila. Segern var viktig för självförtroendet, säger Saliba.

Tränaren Mikel Arteta säger till Sky Sports:

— Det är viktigt att vinna första matchen för att bygga på självförtroendet. Sen kan man prata om saker som vi behöver förbättra – för att vara ärlig så finns det en del.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.