Det vilar en förbannelse över nummer 9 i Chelsea. Ingen vill ta över det klassiska tröjnumret efter Romelu Lukaku. Arkivbild.
Det vilar en förbannelse över nummer 9 i Chelsea. Ingen vill ta över det klassiska tröjnumret efter Romelu Lukaku. Arkivbild. - Foto: TT

Ingen vill ha 9 i Chelsea – "en förbannelse"

Romelu Lukaku är den senaste i raden som misslyckats i tröjan. Nu vill ingen ha nummer 9 i Chelsea.Folk säger till mig att det vilar en förbannelse över det numret, säger tränaren Thomas Tuchel.


Tröja nummer 9 har i fotbollshistorien varit det som mest förknippats med målskyttar och tunga anfallare. Men när numret blev ledigt inför säsongen var det ingen i Chelsea som vill ha tröjan.

Det sägs att det vilar en förbannelse över tröja nummer 9.

Förutom Romelu Lukaku har världsspelare som Radamel Falcao, Alvaro Morata och Gonzalo Higuain underpresterat i Premier League-klubben under senare tid med siffran på ryggen.

Belgaren Lukaku lämnade klubben i somras och nu saknas det en nummer 9 i Chelsea.

Chelseatränaren Thomas Tuchel medger att ingen vill spela i nummer 9 i Chelsea. Arkivbild.

— Det är inte så att vi sparat den av taktiska skäl eller för någon spelare som är på väg in, säger tränaren Thomas Tuchel, enligt The Guardian.

Målskyttarna Kai Havertz och Mason Mount har behållit 29 respektive 19 som sina nummer. Prestigeförvärvet Raheem Sterling har tagit tröja nummer 17.

— Det var ingen som frågade efter nummer 9. Spelare vill ibland byta nummer, men ingen vill ta i den, vilket är lite förvånande, fortsätter han.

Tuchel säger att han fick höra talas om motviljan att ha nummer 9 från spelare och ledare som varit längre i klubben än han, som kom till Chelsea i fjol.

— Jag är också vidskeplig, så jag kan förstå varför vissa spelare inte vill ha nian utan väljer något annat nummer, konstaterar han.

Chelsea inleder Premier League-säsongen på lördagen borta mot Everton.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

3 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.